Mijn favoriete vakantieland

Mijn favoriete vakantieland

De zomer is net voorbij en stiekem mis ik de vakantie nu al. Ik ben nou eenmaal iemand die gek is op reizen en vakantie vieren. Ik zit pas in mijn derde stageweek, maar droom nu alweer over vakantie haha. Dat betekent niet dat ik het niet naar mijn zin heb, ik vind het gewoon heerlijk om te dagdromen over prachtige reizen of ontspannen momenten op hele mooie plekken. Vandaag deel ik mijn favoriete vakantieland.

Wat een uitzicht!

Als kind ging ik iedere zomer met mijn ouders op vakantie. Drie weken met de tent kamperen, ergens in Europa. We zijn in heel wat landen geweest, maar mijn favoriete bestemming is toch wel Oostenrijk. Wat hebben we daar mooie vakanties gehad.

De meren
Dat Oostenrijk een prachtig land is hoef ik je eigenlijk niet te vertellen. Hoge bergen, uitgestrekte bergweides en mijn favoriet de Oostenrijkse meren. Prachtige heldere exemplaren hoog in de bergen of gigantische wateroppervlaktes in een dal. Het echte vakantie gevoel voor mij is dan ook zwemmen in een prachtig helder meer met de bergen om me heen.

Gezellige dorpjes
Niet alleen is de natuur onwijs indrukwekkend ook zijn er ontzetten veel schattige dorpjes en leuke steden. Zo zijn wij zijn meerdere keren in Sankt Wolfgang geweest, een dorpje aan de Wolfgang zee. Prachtig uitzicht op het meer en gezellige smalle straatjes met schattige winkeltjes. Zo nu en dan was er een dorpsfeest waarbij de straten gevuld waren met marktkraampjes en overal speelden bandjes zodat je kon luisteren naar live muziek.

Salzburg
Mijn favoriete Oostenrijkse stad is toch echt Salzburg. Voornamelijk omdat de Sound of Music één van mijn favoriete films is. Ik heb hem inmiddels meer dan tien keer gezien en elke keer blijf ik genieten. Het leuke in Salzburg is dat je zoveel plekken uit de film herkent. Daarnaast is de sfeer ontzettend fijn, zijn er genoeg leuke winkels en kun je heerlijk op een terrasje zitten.

Het eten
Echt veel Oostenrijkse gerechten kan ik niet benoemen, maar er zijn er een aantal waar ik heel gelukkig van word. Een heerlijk Wiener schnitzel, apfelstrudel met vanillesaus of een heerlijke kaiserschmarrn.

Wintersport
Niet alleen zomers is Oostenrijk een goede vakantiebestemming, maar juist in de winter trekken toeristen massaal naar de alpen. Het is een onwijs populair wintersport land en ook ik heb meerdere keren in het land van de Wiener schnitzel geskied. We gingen eigenlijk altijd naar hetzelfde gebied en dat was ideaal. Een klein gebiedje waar je prima een dagtocht kon maken, maar waar het nooit echt heel druk was.

De mooie besneeuwde bergtoppen

Wanneer ga ik weer?
Helaas is het alweer een tijd geleden dat ik in Oostenrijk was. Daarom zou ik heel erg graag een keer met mijn vriend die kant op gaan. Vooral omdat hij er nog nooit is geweest en ik hem alle mooie plekjes wil laten zien. Voorlopig staat er nog geen reisje op de planning, maar wat niet is, kan nog komen 😊

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. september 19, 2018 / 10:15

    Ah volgens mij heeft de tijd echt een beetje stilgestaan in die kleinere dorpjes? Zal wel een verademing zijn met het snelle tempo in Nederland. Oostenrijk of Zwitserland staat ook echt op mijn lijstje, lijkt me fantastisch!

  2. september 23, 2018 / 19:58

    Oostenrijk is ook een van mijn favoriete bestemmingen. Natuurpracht en activiteit komen er samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.