Mijn favoriete vakantielanden

Mijn favoriete vakantielanden

Hoewel we het een paar maanden geleden niet verwacht hadden, hebben veel landen hun grenzen geopend voor Nederlandse toeristen. Voor het recente overzicht kun je hier terecht. Mijn social media tijdlijn staat weer vol met vakantiefoto’s en ik moet toegeven ook bij mij begint het te kriebelen. Op dit moment hebben we nog geen vakantie gepland, maar de wens om een paar dagen weg te gaan is zeker aanwezig. Daarom heb ik alvast een lijstje gemaakt met mijn favoriete vakantielanden, waar je op dit moment als Nederlandse toerist naartoe kunt reizen.

Oostenrijk

Oostenrijk

Bij vakantie denk ik gelijk aan alle kampeervakanties met mijn ouders en broertje. (Bijna) jaarlijks naar de alpen, met als grote favoriet Oostenrijk. Ik ben gek op de Oostenrijkse natuur, vind het geweldig om in een helder meer, tussen de bergen, te zwemmen en ben gek op de sfeer in de Oostenrijkse dorpjes. Hoewel ik nu al een tijdje niet in Oostenrijk geweest ben, weet ik zeker dat het voelt als thuiskomen.

Italië

Italië

Waar het zuiden van Italië nog op mijn verlanglijstje staat, ben ik meerdere keren in Noord-Italië geweest. Twee keer voor een dagje vanuit Oostenrijk en een aantal kampeervakanties. Mijn favoriete plek: Cannobio. Een schattig dorpje aan het lage maggiore  meer. Onze camping lag pal aan het water en we werden elke dag wakker met uitzicht op de bergen. Het dorpje zelf is onwijs sfeervol, heeft leuke terrasjes en op zondag een gezellige markt. Ook de omgeving is simpelweg prachtig.

Griekenland

Kos

In 2017 ging ik voor het eerst met mijn vriend op vakantie naar Griekenland. We kozen voor het eiland Kos omdat het betaalbaar was en er genoeg te doen/zien is om je een week (of langer) te vermaken. We hebben een heerlijke week gehad en hadden een perfecte combinatie van op pad en bij het zwembad liggen. Zo bezochten we Kos-stad, huurden we fietsen, bezochten we verschillende archeologische plekken, reden we naar de andere kant van het eiland en deden een boottocht. Een jaar later maakte ik met mijn ouders een rondreis over het vasteland en ook dat is mij heel goed bevallen. Griekenland beschikt over bijzondere plekken, mooie stranden en gezellige dorpjes.

Frankrijk

Frankrijk

Lange tijd dacht ik het zeker te weten: Frankrijk is niet mijn land. Pas in 2015, toen ik voor drie maanden op een Franse camping werkte, ontdekte ik de mooie kanten van deze vakantiebestemming. De Franse natuur is op veel plekken prachtig en het land heeft zo ontzettend veel te bieden. Het landschap is heel divers en heeft voor ieder wat wils.

Zwitserland

Zwitserland

Twee keer reisde ik met mijn ouders naar de Zwitserse alpen. We verbleven in hetzelfde gebied en genoten van de bergen. Het hoogtepunt: een mooie bergwandeling met als eindbestemming een Zwitserse kaasfondue, boven op een berg. Wat mij betreft is dat één van de belangrijkste dingen tijdens een vakantie: mooie natuur en lekker eten.

Nu ik mijn favoriete vakantielanden heb gedeeld, ben ik heel nieuwsgierig wat jouw favoriete vakantielanden zijn. Laat je het me weten in de comments?

Meer lezen over reizen, kijk dan hier.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.