Mijn week 16: Notre Dame brand en Paasweekend

Mijn week 16: Notre Dame brand en Paasweekend

Afgelopen week was er weer eentje om nooit te vergeten. En dan heb ik het niet alleen over een memorabele week voor mezelf, maar ook voor de rest van de Frankrijk (of zelfs de hele wereld). Maandag vloog de Notre Dame in de brand en ineens was Parijs het middelpunt van wereldnieuws.

Maandag 15 april

Een normale schooldag met een ongewoon einde. Onderweg naar huis maakte ik een foto van de kerk vlakbij mijn school, vooral omdat ik de wolk erboven nogal bijzonder vond. Tijdens het laatste stukje van de route kreeg ik berichten van mijn klasgenoten dat de Notre Dame in de brand stond en ineens viel het kwartje. Die wolk boven de kerk was niet zomaar een wolk, maar een rookwol van de Notre Dame. De rest van de avond heb ik voor de tv gezeten om al het nieuws op de voet te volgen.

Église de Saint Germain des Prés

Dinsdag 16 april

Een dag na de brand ben ik samen met een vriendin naar de Notre Dame gegaan om de schade te bekijken. Waar je in de rest van de stad eigenlijk niks merkte, was het één grote chaos rondom de kathedraal. Het eiland (île de la cité) waar ze op staat was volledig afgesloten en we konden niet heel dichtbij komen. Langs de Seine stonden duizenden mensen en honderden journalisten waren naar de stad afgereisd om verslag te doen van het laatste nieuws. Ik heb met verschillende internationale journalisten gesproken, ben geïnterviewd door de Nederlandse tv en heb een interview bij de BBC geregeld voor mijn baas. Tja, als journalistiek student moet ik toegeven dat ik het allemaal super interessant vond. Een soort (bizarre) bevestiging dat ik in ieder geval de juiste studie gekozen heb.

Notre Dame na de brand
Mensen legde zelfs bloemen neer voor de kathedraal

Notre Dame na de brand

De pers
De brug vol met journalisten

Woensdag 17 april

Na alle chaos van dinsdag, was woensdag een rustige dag. In de ochtend deed ik een kidstour (met omweg, vanwege de Notre Dame) en ’s middags had ik gewoon les.

Convention
Onderweg van school naar huis

Donderdag 18 april

‘S ochtends had ik de eindpresentatie van een project, wat we met een 17 succesvol hebben afgerond. (De Fransen beoordelen schoolopdrachten tussen de 1 en 20, met minimaal een 10 om een voldoende te hebben) Om 10:20 waren we klaar en begon het lange Paasweekend! Om het te vieren ben ik met Berk, Catarina en haar vriend gaan brunchen bij een Amerikaanse diner. Voor het eerst in drie jaar weer eens pancakes! Ja ik was echt heel erg blij 🙂

Vrijdag 19 april

Goede vrijdag, ik was lekker vrij van school, maar ‘moest’ wel een tour fietsen. Gelukkig vind ik dat onwijs leuk om te doen, dus het voelt niet eens als een verplichting. ‘S middags was ik lekker thuis en genoot ik van mijn vrije middag. Die avond gingen mijn vriend en ik een drankje doen op het terras en daarna lekker uiteten bij een Vietnamees restaurant. Vanvevoren hadden we niks gepland, maar het was mooi weer, dus dat moest gevierd worden haha.

Een heerlijke lente dag in april
Mijn favoriete Vietnamese gerecht

Zaterdag 20 april

Na een drukke week, vonden we het heerlijk om zaterdag lekker thuis te chillen, series te kijken en een rondje in de buurt te lopen om te genieten van het mooie weer.

Stokbrood met Franse kaas om te vieren dat het weekend is!

Zondag 21 april

Mijn eerste Paasdag in Parijs (ze doen hier niet aan tweede paasdag). Voor lunch gingen we naar de ouders van mijn vriend en ’s middags op pad met zijn beste vriend en zijn vrouw. Mijn vriend en ik hadden allebei twee tickets gewonnen voor een musical over de Eiffeltoren, dus daar zijn we heen geweest. De musical was in het Frans, maar met Engelstalige ondertiteling. Best interessant om te zien hoe ze dat aangepakt hadden. Wij zaten op het bovenste balkon en net boven het podium werden de teksten in het Engels geprojecteerd. Vanaf het balkon kon je ze prima lezen, terwijl de mensen beneden er niks van merkten.
Na de musical zijn we milkshakes gaan drinken bij Five Guys, aten we pizza in Jardin de Tuilleries en dronken we bier langs de Seine. Wat mij betreft een perfecte avond!

De musical ging over de bouw van de Eiffeltoren
Een zoute karamel milkshake, mijn all time favorite!
No words needed!
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.