Mijn week 20: we zijn weer terug in Parijs en tentamens

Eiffeltoren

Op het moment dat ik deze blogpost schrijf heb ik officieel vakantie en hoef ik de komende maanden niks meer voor mijn studie te doen. Afgelopen week had ik mijn tentamens en vierde ik het begin van de vakantie.

Maandag 13 mei

Na een weekje Corsica vind ik het ergens ook wel fijn om weer terug te zijn in Parijs. Overdag ben ik bezig met het voorbereiden van mijn tentamens en rond het eind van de middag loop ik naar de Eiffeltoren. Na een dag studeren heb ik toch even wat buitenlucht nodig.

Dinsdag 14 mei

De beruchte dag waar ik al twee weken tegenop keek, mijn tentamens. Ik had twee toetsen, strategic marketing planning en advertising and promotion, en ik vond het verschrikkelijk. De eerste ging echt niet goed en de tweede ging gelukkig wel wat beter. Toch heb ik echt geen idee of ik de vakken gehaald heb en vrees dat ik nog minimaal twee maanden op de cijfers moet wachten.
Na de tentamens ben ik met een aantal klasgenoten naar een kroeg gegaan om te vieren dat het semester voorbij is. Dat is ook het moment waarop we besloten dat we morgen naar Disney gaan! (21 mei)

Proost

Woensdag 15 mei

Mijn eerste echte vakantiedag! Ik ben lekker bezig geweest met het schrijven van blogartikelen, het uitzoeken van oude foto’s en gewoon thuis ontspannen. Tegen het einde van de middag ben ik weer een stuk door de stad gaan lopen.

Donderdag 16 mei

Aangezien ik niet de hele vakantie alleen thuis wil zitten, ging ik donderdagmiddag met twee meiden van school naar bois de Boulonge. We liepen een een stuk door het park en hebben een tijdje in het gras gezeten, genietend van het mooie weer. Op de terugweg had ik problemen met de metro en besloot het laaste stuk terug te lopen. Een goede keuze want het was een mooie route én ik kwam langs de Rituals, waar ik nog heen wilde om nieuwe zeep te kopen.

Vrijdag 17 mei

Samen met Olivia ging ik naar Musée D’Orsay. Gelukkig is zij net zo’n cultuur barbaar als dat ik ben, dus zijn we vrij snel door het museum gegaan. Daarna zijn we gaan lunchen met Zarin (die zelf niet at vanwege de ramadan) bij een Amerikaanse diner, die behoorlijk tegenviel.
Die middag gingen we in de luchtballon in een park in het 15e arrondissement, iets wat we alledrie nog nooit eerder hadden gedaan. Het uitzicht was supermooi, maar ik moet toegeven dat ik het wel een beetje spannend vond. Ik dacht geen moeite te hebben met hoogtes, maar in een luchtballon is het toch wat anders.
Die avond ben ik met mijn vriend, Olivia, Zarin en Damla naar de Eiffeltoren gegaan waar een lichtshow was voor het 130-jarige bestaan van het monument.

Turkije, Nederland, Amerika, Engeland

Zaterdag 18 mei

Zaterdagochtend stond er een fietstour op de planning, maar er gingen toch minder mensen mee dan gepland, wat mij onverwacht een vrije ochtend opleverde. Ik koos er voor om samen met mijn vriend een serie te kijken. ‘S middags zijn we naar het winkelcentrum geweest, hebben we een drankje gedaan bij Indiana café en ’s avonds wilde ik het songfestival kijken. Terwijl mijn vriend tijdens de puntentelling al op bed lag, bleef ik op om Duncan te zien winnen! Het kan zomaar 44 jaar duren voordat, dat nog een keer gebeurt.

Een cocktail én cheesy fries, ik ben snel tevreden!

Zondag 19 mei

Mijn vriend maakte tiramisu, yummy!

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.