Mijn week 6: gewend aan het leven in de stad en lekker eten

Mijn week 6: gewend aan het leven in de stad en lekker eten

Een dagje later dan gepland, maar het is weer tijd voor een weekoverzicht. Gisteren was ik een dagje op pad met klasgenoten en toen ik thuiskwam had ik geen tijd meer om mijn artikel te schrijven. Helemaal niet erg, want ik heb een heerlijke dag gehad. Ik begin steeds meer te wennen aan het leven in de grote stad en ik vind het echt heel erg fijn!

Maandag

De week begon met een hele korte schooldag van welgeteld twee uur. Om half 11 liep ik het schoolgebouw met nog een hele dag voor de boeg. Ik ben richting Beaugrenelle gelopen waar ik een paar winkels bezocht. ‘Even terug naar Nederland’ in de Hema, waar ik het assortiment met Nederlandse snacks bekeek. En ik moet zeggen dat het toch wel heel fijn is om te weten dat ik hier terecht kan voor hagelslag, drop, stroopwafels én borrelnootjes. Dus als ik heimwee heb weet ik precies waar ik naartoe moet!

Dinsdag

Dinsdagochtend had ik een interview met een Nederlandse die in Parijs woont en daarna ben ik even gaan schoppen in het winkelcentrum onder de Montparnasse. Na mijn korte shopsessie ben ik gaan lunchen bij Bagelstein en ik heb wat artikelen geschreven voor mijn blog. Die avond ging ik uiteten met mijn vriend en zijn peetvader, dus het was wel een dagje met veel en lekker eten!

Woensdag

Ik was lekker een dagje vrij van school, maar voelde me niet zo lekker. Uiteindelijk was het een dag waarop ik vooral veel op de bank heb gezeten en Netflix series heb gekeken omdat ik te moe was om iets te doen.

Donderdag

‘S ochtends was ik vrij van school en ik ben bezig geweest met mijn blog. Die middag had ik Franse les en daarna strategic marketing planning. Het beste moment van de dag was het moment waarop ik mijn Imaginer kaart ontving, met die kaart kan ik onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer in de stad en dat geeft onwijs veel vrijheid!

Vrijdag

Net als vorige week had ik afgelopen vrijdag geen college’s. Die middag had ik een interview voor mijn blog en ’s avonds ging ik op pad met mijn vriend en zijn vrienden. Eén van de jongens had tickets gekocht voor le Manoir (het spookhuis) dus daar gingen we met z’n vijfen heen. Absoluut niet mijn ding en ik heb er vrij weinig van gevolgd omdat mijn Frans nog niet goed genoeg is. Dus mocht je overwegen hiernaartoe te gaan, zonder dat je de taal spreek dan raad ik je aan om le Manoir over te slaan want het is niet heel erg boeiend.

Zaterdag

We hebben een nieuwe crêpe pan, dus die moetsen we uittesten. Of nou ja, mijn vriend, want hij is degene die crêpes heeft gebakken. Ik heb ze opgegeten 🙂
Verder was het een lekker rustig dagje thuis.

Zondag

Afgelopen week kreeg ik een mailtje van Windesheim dat ik mijn stageverslag heb gehaald heb, dus mijn eindcijfer (7,9) is nu definitief. Om dat te vieren wilde ik mijn vriend op een drankje trakteren. We zijn naar de Indiana Café geweest waar je tijdens happy hour flinke kortingen krijgt. Ik had een Long Island Icetea die heerlijk smaakte. Het was heel erg gezellig en ik ben héél bij dat we dit soort dingen nu echt samen kunnen vieren in plaats van dagelijkse facetime gesprekken.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.