Recept review: kip in zoetzure saus

Recept review: kip in zoetzure saus

Het is weer zondag en dat betekent: tijd voor een recept review! Vandaag deel ik een recept dat ik afgelopen zomer voor het eerst probeerde en inmiddels regelmatig op tafel heb gezet. Zoetzure kip met rijst van Chickslovefood. 

Gisteravond kookte ik (totaal onverwacht) voor in totaal vijf personen. In eerste instantie zouden mijn vriend en ik met z’n tweeën eten, maar toen we onverwacht bezoek kregen heb ik een dubbele portie gemaakt. Chicklovesfood goes international, want ik kookte in totaal voor vier Fransen die allemaal hun bordjes leeg aten.

Het recept

Ik ben gek op de aziatische keuken en vooral zoetzuresaus is iets waar ik heel gelukkig van word. Op de website van Chickslovefood kwam ik een makkelijk recept tegen dat in 25 minuten op tafel kan staan. Ideaal want lang koken is niet echt mijn ding.
Inmiddels heb ik het recept meerdere keren gegeten en er een beetje een eigen touch aan gegeven.

Voor het originele recept heb je deze ingrediënten nodig:

 • Rijst
 • Rijstazijn
 • El passata gezeefde tomaten
 • Honing
 • Sojasaus
 • Chilivlokken
 • Kip
 • Bosuitjes
 • Paprika
 • Komkommer
 • Ananas

  Voor mijn versie van het recept vervang ik de chilivlokken door paprika poeder (anders wordt het té spicey), gebruik ik een witte ui in plaats van lente ui en soms kies ik er voor om nog wat verse tomaten toe te voegen. Voor de bereiding gebruik ik het originele recept.

  Wil je meer recepten op mijn blog bekijken, klik dan HIER!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.