Review Airbnb Minneapolis

Review Airbnb Minneapolis

Afgelopen zomer ging ik samen met mijn vriend voor twee weken naar Amerika. We verbleven een aantal dagen bij familie, mochten gebruikmaken van het appartement van een kennis én probeerden voor het eerst Airbnb. Vandaag deel ik mijn ervaring met mijn allereerste Airbnb.

Lange tijd hebben mijn vriend en ik getwijfeld over de keuze om een hotel of Airbnb te boeken in Minneapolis. Ik had al veel goede verhalen gehoord van mensen die eerder gebruik gemaakt hadden van een Airbnb en wilde dit ook wel eens proberen. Tegelijkertijd waren de hotels in de stad ongeveer even duur en klonk een ontbijtbuffet wel heel aantrekkelijk. Uiteindelijk kozen we toch voor een Airbnb omdat we eventueel één nacht samen met mijn familie zouden doorbrengen in Minneapolis. Een klein appartementje vonden we daarom want fijner dan een hotelkamer.

De buurt

We kozen voor deze Airbnb in uptown Minneapolis. Vanaf het vliegveld gingen we met het openbaarvervoer naar het appartementje. We namen de lightrail, moesten overstappen op de lokale bus en uiteindelijk nog een klein stukje lopen. Omdat we met de bus gingen hebben we veel van de buurt kunnen zien. Eerlijk gezegd werden we daar niet heel vrolijk van en vroegen we ons af waar we toch uit zouden komen. De wijk gaf ons niet echt een prettig gevoel en we hadden absoluut niet de behoefte om daar samen rond te lopen.

Het appartement

De Airbnb bevindt zich in uptown Minneapolis, de grootste stad in de Amerikaanse staat Minnesota. Het ‘appartementje’ bevindt zich in de kelder van een Amerikaanse eengezinswoning. Gelukkig leek die precies op de foto’s die ik bij de boeking te zien kreeg, dus dat was een hele geruststelling. Het appartementje was erg gezellig en sfeervol ingericht. De stijl past precies bij wat ik mooi vind en ik voelde me gelijk helemaal op mijn gemak.

Warm welkom

In de Airbnb lag een map met alle informatie die we nodig hadden voor ons verblijf. Tips voor lokale restaurants, plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken en praktische informatie. Daarnaast lagen er lokale biertjes in de koelkast, kregen we lokale chocolaatjes en konden we zelf koffie en thee zetten. De eigenaar (die met zijn gezin boven in het huis woont) kwam nog even langs om kennis met ons te maken en hij was heel erg vriendelijk. Wat dat betreft een prima plekje!

Mijn ervaring

Al met al ben ik zeker tevreden over mijn eerste Airbnb ervaring. Het appartement zag er in het echt precies zo uit als op de foto en alles zag er netjes en schoon uit. We werden gastvrij ontvangen en voelden ons vrijwel meteen thuis. De buurt waar de Airbnb is, voelde voor ons niet heel prettig en we hadden niet de behoefte om door de wijk te lopen. Wat dat betreft hoeven we niet meer terug. Toch zijn we tevreden over Airbnb in het algemeen en inmiddels heb ik in meerdere steden deze manier van onderdak vinden gebruikt.

De slaapkamer
De woonkamer
De keuken

Wil je meer lezen over onze reis? Kijk dan hier. 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.