Zo bespaar je geld in Parijs (als je jonger dan 26 jaar bent)

Zo bespaar je geld in Parijs (als je jonger dan 26 jaar bent)

Het leven in Parijs is (net zoals in iedere andere grote stad) onwijs duur. De boodschappen bij de buurtsuper zijn duurder dan die bij de Lidl in Zwolle, een koffie bij dat leuke cafétje om de hoek is behoorlijk aan de prijs en alle bezoekjes aan hotspots kosten geld. Maar na heel wat tijd in de Franse hoofdstad doorgebracht te hebben weet ik inmiddels hoe je flink wat geld kunt besparen in deze stad. Vandaag deel ik een aantal handige tips. (Deze tips gelden alleen als je jonger dan 26 jaar bent.)

Jonger dan 26 jaar en afkomstig uit één van de EU landen?
Kan jij bovenste vraag met ja beantwoorden? Dan heb je geluk want op vertoon van je paspoort/id kun je onwijs veel geld besparen. Wist je dat je gratis naar bijna alle musea in de stad kunt en zelfs een bezoekje aan Versailles is helemaal gratis. Het enige wat je hoeft de doen is je identiteitsbewijs laten zien bij de kassa en je krijgt een gratis kaartje. Zelf heb ik al heel wat plekken op deze manier bezocht zoals: het Pantheon, Versailles, het Louvre, de Notre Dame beklimmen, Arc de Triomphe en Saint Chapelle. (Niet afkomstig uit de EU, maar wel een visum voor één van die landen? Dan geldt dit ook voor jou.)

Zwemabonnement
Ben je voor een langere periode in de stad en wil je graag sportief bezig zijn? Kies dan voor een zwemabonnement met het kortingstarief. Kun jij aantonen dat je hier woont door bijvoorbeeld een elektriciteitsrekening te laten zien of een brief van de huiseigenaar? Dan kan je voor slechts €22 een zwemabonnement kopen. Met dit abonnement kan je drie maanden lang onbeperkt gebruikmaken van alle openbare zwembaden in de stad.

ImagineR kaart
Studeer je tijdelijk of volledig in Parijs? Dan kom je in aanmerking voor een ImagineR kaart. Met deze kaart kun je voor €350 een jaar lang gebruik maken van al het openbaarvervoer in de stad én je krijgt ook nog eens korting bij bijvoorbeeld de McDonalds en de bioscoop. Je kunt je kaart aanvragen als je kunt aantonen dat je hier studeert.

Bioscoopkaart
Ben je een filmliefhebber? Dan is deze kaart misschien iets voor jou. Voor €16,90 kun je een abonnement bij Pathé afsluiten waarmee je onbeperkt naar de film kunt. Let er wel op dat je altijd even checkt in welke taal de film is waar je heen wilt. De Fransen zijn nogal fan van het nasynchroniseren van films dus als je de taal niet spreekt moet je ervoor zorgen dat je naar de originele Engelstalige film gaat. Als het om de originele versie gaat staat er VO in de omschrijving, een nagesynchroniseerde film kun je herkennen aan VF (version Francais)

Studentenkaart
Naast deze handige abonnementen waarmee je veel geld kunt besparen kun je op veel plekken in Parijs studentenkorting krijgen. Zo bestel je bij PAUL een studentenmenu voor €5,90 en krijg je bij Subway €1 korting op vertoon van je studentenkaart. Ik ga nog een lijstje met plekken waar je studentenkorting krijgt maken.

Wist jij al dat je op deze manier geld kunt besparen in Parijs? Of is het allemaal nieuw voor jou?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.