5 tips tegen verveling

7 tips tegen verveling

De lijst met dingen die ik leuk vind is lang en op sommige dagen kom ik gewoon uren te kort. Ik wil blogs schrijven, boeken lezen, de deur uit om dingen te doen, kletsen met de mensen om wie ik geef, nieuwe dingen bijleren en eigenlijk nog veel meer. Op dit moment ben ik werkzoekend, volg ik een Frans cursus, doe ik NIMA A, werk ik als freelancer én besteed ik tijd aan mijn eigen blog.

Of het echt uniek is, weet ik niet zo goed, maar ik verveel me eigenlijk nooit. Natuurlijk zijn er momenten waarop ik nergens zin in heb, maar er ligt altijd wel een lijstje klaar met dingen die ik kan doen. Dingen die echt gedaan moeten worden, maar ook een hele hoop taken/activiteiten die ik graag van de lijst wil afstrepen. Alleen al met mijn ‘wil ik nog lezen’ boekenlijst en mijn verzamelde recepten kan ik nog jaren vooruit zonder een minuut te denk: wat ga ik nu weer doen. Dit is niet voor iedereen vanzelfspreken dus daarom deel ik een aantal dingen waardoor jij je niet hoeft te vervelen.

1. Lijstjes maken met activiteiten die je graag wilt doen

Er zijn momenten waarop ik 100.000 dingen kan bedenken die ik zou willen doen en momenten waarop ik het wat minder goed weet. Daarom heb ik op mijn telefoon een lijstje staan met activiteiten die ik graag nog eens een keer zou willen doen of taken waar ik nog mee bezig wil. Dit kunnen wat grotere dingen zijn zoals het digitaliseren van mijn oude fotoboeken, maar ook iets kleins als dat specifieke boek lezen. Wanneer ik even niet zo goed weet waar ik zin in heb of wat ik wil doen, kijk ik op mijn lijstje. Dan is er altijd wel iets wat ik kan doen.

2. Een planner aanschaffen

Verveling kan soms ook opkomen omdat je juist te veel taken hebt. Het kan soms best overweldigend zijn als de to-do list nooit af lijkt te zijn en uitstelgedrag komt regelmatig om de hoek kijken. Door een planner aan te schaffen en een duidelijk overzicht te maken van wat je moet doen en wanneer je het moet doen, kan je verveling een stuk minder worden. Het afronden van taken geeft een voldaan gevoel en dat geeft juist weer ruimte voor nieuwe ideeën en inspiratie. (Zelf gebruik ik de Purpuz Planner en af en toe de Structuurjunkie planner. Persoonlijk vind ik het heel fijn om deze twee naast elkaar te gebruiken.)

3. Opruimen

Eerlijk is eerlijk: ik ben een enorme rommelkont. Vooral op de momenten waarop mijn hoofd vol zit, vind ik het moeilijk om mijn omgeving netjes te houden. Zo maak ik altijd takenlijstjes en heb ik tientallen notitieboekjes met aantekeningen over van alles en nog wat die ik overal neerleg. Regelmatig ga ik door al mijn spullen om te kijken wat ik heb, wat ik weg kan gooien en hoe ik het beter kan opbergen. Door alles goed op te ruimen kom ik altijd weer dingen tegen waarvan ik vergat dat ik ze had en vaak zijn het dingen waarvan ik denk: ohja, dit kan ik ook nog een keer gaan doen als ik tijd heb. Zo vond ik onlangs een doosje met wol en haaknaalden en ik dacht meteen: haken wil ik ook nog een keer leren. Op die manier kom ik regelmatig op nieuwe ideeën, die meestal geen geld kosten omdat ik veel benodigdheden al in huis had en ze simpelweg was vergeten.

4. Begin een blog of Youtube kanaal 

Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd, maar uit ervaring kan ik alleen maar zeggen dat mijn blog en Youtube mij zo ontzettend veel gebracht hebben. In november 2012 publiceerde ik mijn aller eerste artikel op waarbenjij.nu over mijn high school year in Amerika. In de zomer van 2013 begon ik met het maken van Youtube video’s en mijn eigen blog. In de jaren daarna heb ik ontzettend veel geleerd over het schrijven van blogartikelen, het monteren van video’s en ook alles wat er komt kijken bij het bijhouden van een eigen website. Er zijn altijd wel dingen die ik nog kan leren en dat is wat het bloggen juist zo leuk maakt. Omdat het nooit ‘af’ is, heb je altijd wat te doen en zou vervelen geen optie moeten zijn.

5. Ga naar buiten om te bewegen

Niet alleen is het heel gezond om naar buiten te gaan en te bewegen, het kan je ook nieuwe inzichten geven. Of je nou een rondje door de stad loopt of juist de natuur, de omgeving kan je inspireren. Het kan je nieuwe ideeën geven voor activiteiten die je wilt uitproberen, het geeft energie om door te pakken met je takenlijst, misschien kom je mensen tegen met wie je een praatje kunt maken of je denkt ineens aan die vriend of kennis die je nodig eens moet bellen om bij te kletsen.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.