7 x mooi wandelen in Nederland

7 x mooi wandelen in Nederland

Bewegen is goed voor ons allemaal en zeker in de buitenlucht. Wanneer ik op vakantie ben met mijn vriend, vinden we het heerlijk om dagelijks een lange wandeling te maken. Maar ook in Nederland trek ik er regelmatig op uit, mijn ouders hebben twee honden en als ik bij mijn ouders ben, ga ik bijna altijd mee wandelen. Vandaag deel ik zeven plekken in Nederland waar je mooi kunt wandelen. 

*De naam van ieder natuurgebied linkt naar een website met wandelroutes in dit gebied.

1. Doornspijk 

De wandeling op de Doornspijkse heide/zandverstuiving is op zichzelf niet heel veel mooier dan op andere plekken op de heide, maar wat veel indruk op mij heeft gemaakt zijn de wilde dieren. Midden op de zandverstuiving vind je een omheining met nogal bijzondere dieren. Ik had absoluut niet verwacht dat ik oog in oog zou staan met kamelen, lama’s en zelfs een zeba.

Hoi streep
De hei is ook mooi!
Pas wel op dat hij niet in je gezicht spuugt

2. Nunspeet 

Nunspeet ligt midden op de Veluwe en heeft een groot aanbod aan wandelroutes. Iedere bosliefhebber kan zich uren uitleven in dit natuurgebied.

Een mooie waterpartij in het bos
Zuurstof genoeg!
Roos is helemaal gelukkig met alle watertjes in het bos. Één groot zwemfeestje voor honden.

3. Markelo

Afgelopen week deelde ik Markelo als wandeltip en ook in dit rijtje hoor Twente thuis.

4. Engelse werk Zwolle 

Wanneer je een bezoekje brengt aan het centrum van Zwolle, kun je prima een uitstapje maken naar het park Engelse werk. Houdt er wel rekening mee dat het best druk is en je veel treinen voorbij hoort razen, maar voor een wandeling vlak bij de stad kun je hier prima terecht.

Uitzicht op de Ijssel

5. Wijthmenerplas

Opnieuw een wandelroute in Zwolle. De Wijthmenerplas is vooral in de zomer een plek waar veel Zwollenaren naartoe trekken. Je kunt hier zwemmen, langs het meer zonnebaden of verschillende buitensport activiteiten uitvoeren. Ook is het een ideale plek voor (Zwolse)wandelaars. Een rondje om het meer of één van de vele routes in de omgeving.

Niet alleen voor wandelen is dit een fijne plek, maar je kunt hier ook uren fietsen.

6. Holterberg

Midden in Salland heb je de Holterberg, waar je prachtig kunt wandelen. Het gebied is glooiend en op die manier kun je ook nog eens wat hoogtemeters maken én genieten van prachtig uitzicht. Vooral wanneer de lavendelplantjes in bloei staat, kun je hier wandelen terwijl je geniet van lavendelgeur.

7. Het strand 

Laat ik eerlijk zijn, wat mij betreft is een strandwandeling altijd een goed idee! In de zomer met je blote voeten in het zand en ’s winters lekker even uitwaaien en opwarmen met warme chocolademelk in een strandtent. Niet alleen heen en weer lopen over het strand is fijn, maar ook een wandeling door het duingebied, doet een mens goed.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.