Boekreview Baguette met jam voor twee

Baguette met jam voor twee

De buitentemperatuur gaat steeds verder omhoog en het is officieel zomer. Ik vind het fijn om boeken te lezen die zich ook afspelen in het huidige seizoen. Het boek baguette met jam voor twee  leek me dan ook perfect voor deze tijd van het jaar. Een boek dat zich afspeelt op een Franse camping midden in de zomer.

Ik ben gek op boeken die gaan over een thema waar ik zelf een binding mee heb. Dat het boek zich afspeelt in Frankrijk sprak me heel erg aan en dat de hoofdpersoon ook nog eens werkt op een camping gaf de doorslag. Vijf jaar geleden werkte ik de hele zomer op een Franse camping en heb fijne herinneringen aan deze zomer. Dit boek bracht mij weer een klein beetje terug naar die fijne zomer in de alpen.

Baguette met jam voor twee

De Nederlandse Lize vertrekt na het overlijden van haar vader naar Frankrijk om op een camping te gaan werken. Ze heeft genoeg om zich zorgen te maken en absoluut geen tijd voor mannen. De mannen daarentegen, zijn zeker geïnteresseerd in Lize. De knappe zoon van de campingbaas en de nog knappere sportinstructeur. Lukt het Lize om de verleiding te weerstaan of blijken ze toch té leuk.

Aanrader

De schrijfstijl van het boek is heel losjes en leest makkelijk weg. Tijdens het lezen hoef je niet te veel na te denken en heb je het gevoel dat je als lezer aanwezig bent op de camping. Wel moet ik zeggen dat de intro een beetje lang duurt en pas in de laatste hoofdstukken begint het echt spannend te worden.
Gelukkig is het boek makkelijk om te lezen en brengt het je helemaal in zomerse sferen. Ideaal om te relaxen in de tuin of op je balkon.

Wil je meer lezen over boeken op mijn blog, kijk dan op deze pagina.

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. juli 3, 2020 / 12:46

    Het klinkt als een heel ontspannen zomerboek. Heerlijk om in het zonnetje te lezen.

  2. Monique
    juli 4, 2020 / 19:27

    Heerlijk, een echt vakantieboek. Tenminste klinkt het voor mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.