Deze Nederlandse winkels vind je in Parijs

HEMA Frankrijk

Parijs is de stad van de mode en je kan hier onwijs goed shoppen. Leuke lokale boetiekjes, haute couture en grote ketens zoals H&M en ZARA. Maar wist je dat je hier ook een aantal winkels kunt vinden die van origine Nederlands zijn? En bij sommige filialen kun je zelfs Nederlandse producten kopen! Ik zet er drie voor je op een rijtje.

HEMA

HEMA Frankrijk

Mensen die regelmatig naar Frankrijk gaan zullen misschien al wel op de hoogte zijn, maar voor degene die het nog weten: in Frankrijk kun je naar de HEMA! Het eerste filiaal in het land opende in 2009 en nu hebben we alleen al in Parijs 35 HEMA winkels. Zelf ben ik bij twee verschillende winkels binnen geweest en die zijn erg te vergelijken met de Nederlandse fillalen. Het grote verschil is dat je bij HEMA Frankrijk (zover ik weet) geen kleding kunt kopen en ook het beroemde HEMA restaurant heb ik nog niet gespot. Wel kun je hier terecht voor beauty artikelen, decoratie spullen en heel veel stationary, net als in Nederland. Uiteraard mogen ook de typisch oudhollandse HEMA snoepjes, stroopwafels én pakken hagelslag niet ontbreken.

Action

Via mijn vriend hoorde ik van het bestaan van Action Frankrijk. Onwijs goed nieuws voor mij, want ik ben groot fan van deze winkel. De beste (en goedkoopste) panty’s haal je hier, de hoeveelheid notitieboekjes is gigantisch (en laat ik dat nou echt geweldig vinden) en ze hebben zo onwijs veel praktische spullen. Lange tijd woonde ik praktisch naast de Action en kwam ik regelmatig bij het Zwolse filiaal. Nu ik in Parijs woon, is het toch niet iets verder naar de dichtstbijzijnde winkel (7km), maar toch ga ik zo nu en dan die kant op. Gewoon omdat ze zoveel leuke spullen hebben, zonder dat je de hoofdprijs moet betalen.
Een interessant detail over de winkel, de Nederlandse invloeden zijn heel duidelijk merkbaar. De deskplanners/agenda’s zijn in het Nederlands, je kunt hier stroopwafels vinden, snoep van Katja en Dropduo’s! (alleen een beetje jammer dat de verpakking van de dropduo’s in zo’n slechte staat is dat ik ze niet durf te kopen.)

Zeeman

Eerlijk gezegd had ik zelf totaal niet verwacht dat je een Zeeman zou kunnen vinden in de Franse hoofdstad. Hier kwam ik toevallig achter toen ik op Google maps zat te kijken wat voor een winkels je in de stad kon vinden. Het verbaase me nogal om de Nederlandse katoen gigant tegen te komen en uiteraard plande ik een bezoekje aan de dichtsbijzijnde zaak. Die bevindt zich in het winkelcentrum van Ivry sur Seine. Het winkelcentrum waar je ook een HEMA en Action kunt vinden. De Franse Zeeman ziet er eigenlijk precies hetzelfde uit als de Nederlanse Zeeman. De producten zijn nagenoeg hetzelfde en ook de prijzen zijn vergelijkbaar. Iets wat nogal fijn is voor de mensen die hier komen shoppen, aangezien de Parijse winkels over het algemeen redelijk duur zijn.

Zijn er nog meer Nederlandse winkels in de Franse hoofdstad te vinden? Laat het mij weten, dan ga ik ze zeker een bezoekje brengen. En als je weet waar je bitterballen kunt vinden ben je helemaal een held, want daar heb ik echt zin in!

Volg:
Delen:

2 Reacties

  1. Peersmans Michaël
    januari 7, 2020 / 22:03

    Ik weet niet of deze er nog is, maar 1 van de eigenaars is zelfs een Nederlander
    Dutch – Epicerie Néerlandaise, 104 Rue du Faubourg Saint-Denis, 75010 Paris,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.