Restaurant review: Le Jeroboam

Restaurant review: Le Jeroboam

Met toch wel enige regelmaat neemt mijn schoonfamilie mij mee uiteten. Eind februari gingen we met mijn vriend, zijn ouders en oma op zondagmiddag lunchen bij Le Jeroboam om de verjaardag van zijn oma te vieren. Het was voor ons de eerste keer bij dit restaurant en ik moet zeggen dat ik erg enthousiat ben. 

Er zijn twee restaurants waar ik regelmatig met mijn vriend zijn familie geweest ben voor speciale gelegenheden. Dit keer verwachte ik dan ook dat we voor oma’s verjaardag naar één van deze restaurants zouden gaan, maar het werd iets anders. Persoonlijk vond ik dat een goed idee omdat ik het altijd leuk vind om nieuwe plekjes te ontdekken. Le Jeroboam ligt aan Rue Didot in het 14e arrondisement van Parijs. Ongeveer 20 minuten lopen vanaf het huis van mijn schoonouders.

Sfeer

Het restaurant ligt in het 14e arrondisement van Parijs en van buiten ziet het er niet heel opvallend uit. Bij binnenkomst kom je in een redelijk klein restaurant met een stuk of tien tafels. Achterin het restaurant is een grote brede trap naar een kelder waar je nog meer ruimte hebt voor gasten. Wij zaten in de kelder en ik ben echt verliefd geworden op de stoelen. Het enige nadeel van eten in de kelder is dat je geen ramen hebt. Hierdoor raak je volledig je besef van tijd kwijt en de ruimte is daardoor een beetje donker. Wel merk je dat er zeker een poging gedaan is om de ruimte wat lichter te maken door de felle kleuren op de muren en een grote spiegelwand.

Ik ben echt verliefd op deze stoelen

Het eten

Ondanks het feit dat het restaurant in het niet zo toeristische 14e arrondisement ligt hebben ze een Engelstalige menu kaart. Dat maakte het bestellen voor mij een stukje makkelijker. Omdat ze behoorlijk wat gerechten serveerden was de keuze voor mij niet zo heel moeilijk. Als voorgerecht gamba’s, als hoofdgerecht een hamburger en als toetje een brioche. Mijn vriend ging voor slakken met chorizo, zalm en als toetje een Kouign amann aux pommes. Uiteraard heb ik van al zijn gerechten ook een hapje geproefd. Nou moet ik toegeven dat de slakken totaal niet mijn ding zijn, maar het feit dat ik bang ben voor slakken speelt hierbij een rol. Een dier waar ik bang voor ben, wil ik gewoon niet in mijn buik.
De rest van de gerechten smaakten echt heel erg goed en ik ben zeker onder de indruk van de burger. Hij smaakte totaal anders dan de meeste burgers die ik heb gegeten, maar dat was zeker positief. Ik denk dat dit één van mijn favoriete hamburgers in Parijs is, tot nu toe.
Wij aten allemaal drie gangen en ik moet wel zeggen dat het behoorlijk wat eten was. Na lunch ging ik echt met een volle maag van tafel en het duurde behoorlijk lang voor ik weer zin in eten had.

Slakken met chorizo
Gefrituurde garnalen
Zalm
Hamburger met zoete-aardappel friet
Brioche

Aanrader

Wat mij betreft is het restaurant zeker een aanrader omdat je hier heerlijk kunt eten. Voor ‘moeilijke’ eters (ik ben geen zeevruchten/vis fan) kan het lastig zijn om niets geschikts te vinden, maar de hamburger kan ik je zeker aanraden. Wel denk ik dat dit restaurant niet geschikt is voor mensen met een studentenbudget en is het een plek waar je met speciale gelegenheden kunt eten. Ik denk wel dat de hoofdgerechten de prijs waard zijn. De prijs voor de voorgerechten en toetjes vind ik iets aan de hoge kant.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.