Studentenkamer Zwolle, zo zag mijn kamer eruit

Studentenkamer Zwolle

Veel studenten die in Zwolle studeren, reizen dagelijks op en neer tussen hun woonplaats en Windesheim (of een andere hogeschool in de stad.) Toch zijn er ook behoorlijk wat studenten die op kamers wonen in de hoofdstad van Overijssel. Ik was één van die studenten, ik studeerde op Windesheim en woonde op kamers in Zwolle. Omdat ik vaak nieuwsgierig ben naar de kamers van anderen, deel ik vandaag mijn studentenkamer in Zwolle. 

In februari 2015 begon ik met de opleiding SPH op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Een aantal maanden reisde ik heen en weer tussen Zeewolde en Zwolle. Dit was ik al vrij snel zat, dus ik ging op zoek naar een kamer. Ik schreef me in bij de SSH (studentenkamer verhuur in Zwolle en andere steden in Nederland) en al vrij snel vond ik een kamer in een gedeeld appartement. Hier heb ik drie jaar gewoond, tot ik in juni 2018 (inmiddels studeerde ik journalistiek) kon verhuizen naar een studio waar ik alles voor mezelf had. En dat vond ik toch wel heel prettig.

Mijn eigen studio

Perfecte locatie

Mijn studio vond ik, net als mijn eerste kamer, via SSH. Het pand waarin ik woonde telt tientallen, identieke, studio’s voor studenten. Mijn kamer bevond zich op de 1e verdieping aan de voorkant van het pand. Ik woonde op vijf minuten loopafstand van het centrum van Zwolle, tien minuten fietsen vanaf Windesheim en tegenover een supermarkt. Wat mij betreft echt een toplocatie. Ik vond het ideaal dat ik meerdere keren per dag naar de supermarkt kon rollen (want ik vergat altijd wel iets) en de fiets pakken om naar de stad te gaan was overbodig.

Wonen op 28m2 meter

De studio waarin ik woonde was ongeveer 28m2 en bood alles wat ik nodig had. Een badkamer, kleine keuken en genoeg ruimte voor mijn bed, kledingkast, bank én eettafel. Als ik dit zo teruglees denk ik ook, wow dat het allemaal past! Bij de inrichting van mijn kamer was het een beetje als Tetris spelen, maar het is gelukt! Nou ben ik iemand die graag de opstelling van mijn meubels verplaatst en zelfs dat is mij meerdere keren gelukt.
Op het moment dat ik in de kamer ging wonen, heb ik al mijn muren wit geschilderd. Dat leek mij het makkelijkst en dan hoefde ik niet na te denken over de kleuren van de muur. Na een jaar in de kamer (al woonde ik in die periode een aantal maanden in Parijs), begon ik steeds vaker te dromen over een donkerblauwe muur. Hoewel ik wist dat ik snel zou verhuizen, koos ik er op een vroege decemberochtend voor om één muur donkerblauw te verven. Dat leek me gewoon zo gezellig.
Het was best een uitdaging, omdat ik nog nooit zelfstandig een volledige muur had geverfd (de eerste keer kreeg ik hulp van mijn vriend). Het resultaat viel me reuze mee en ik vond het eigenlijk best goed gelukt, voor een eerste keer.

Mijn blauwe muur!
De keuken
Eettafel en zithoek
De badkamer

Inmiddels heb ik mijn diploma behaald en woon ik niet meer in mijn studentenkamer in Zwolle. Ik heb Nederland ingeruild voor Frankrijk en woon sinds juli 2020 in Parijs. Als ik niet was gaan emigreren, had ik misschien nog wel op dit fijne plekje in Zwolle gewoond. Wat ja, de locatie was top en ik vond het heerlijk om alles voor mezelf te hebben.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.