Terug naar Parijs en Valentijnsdag |Merelsweek 7 2020

Terug naar Parijs en Valentijnsdag |Merelsweek 7 2020

Afstuderen heeft zo z’n voordelen, ik hoef maar één dag per week naar school. Hierdoor kan ik makkelijker een weekje naar Parijs toe en bij mijn vriend thuis bezig met mijn productie en onderzoek. Zolang ik internet heb, is het prima. Dit is dan ook precies de reden dat ik halverwege deze week opnieuw naar Parijs vertrok, voor twee weken ๐Ÿ™‚

Maandag

Na een nogal bizar weekend, voelde ik me maandag totaal uitgeput. Ik had dan ook echt geen zin om actief bezig te zijn. Vanuit mijn bed werkte ik aan wat dingen voor mijn onderzoek en mijn afstudeerproductie. Verder lag ik vooral op de bank films te kijken, acht dat moet ook wel eens kunnen.

Soms vind ik het heel fijn om vanuit bed te werken!
Ik probeerde een zelf bedacht wrap recept, maar dat viel een beetje tegen.

Dinsdag

Na twee dagen uitrusten voelde ik me eindelijk een stuk beter. Ik heb behoorlijk wat gedaan voor school, heb mijn kamer opgeruimd, mijn koffer ingepakt én ik ben naar yogales geweest. Toch wel fijn om weer wat actiever te zijn.

‘At the office’ haha
Ik was een beetje vroeg

Woensdag

‘S ochtends moest ik naar school voor mijn onderzoeksproject. Volgens het rooster zouden we twee uur met de groep samen zitten, twee uur zelfstandig werken en dan opnieuw twee uur samen zitten. Uitendelijk besloten we samen met de docent dat dat een beetje onhandig was en daarom mochten we na de eerste twee uur alweer naar huis.
Wat mij betreft kwam dat goed uit, want zo had ik nog wat extra tijd om mijn kamer schoon te maken voordat ik naar Parijs vertrok.
Die avond nam ik de Thalys van 19:34 en met wat vertraging kwam ik om 23:00 uur aan in de Franse hoofdstad.

Eten op Schiphol
Honey. I’m home!

Donderdag

Samen met mijn vriend en zijn moeder ben ik naar de Action geweest. Waar het in Nederland heel normaal is om langs de Action te gaan, voelt het hier als een uitje haha. Action is nog vrij nieuw in Frankrijk en de filialen in Parijs bevinden zich echt in de buitenwijken. Ik ben eerder bij een Action in Parijs geweest en meestal moest ik daar een kilometer of vijf voor lopen (met de metro duurt het ook bijna een uur). Dit keer gingen we met de auto, wat toch een stuk makkelijker was.
In hetzelfde winkelcentrum zit het Playmobil funpark, waar kinderen met Playmobile kunnen spelen en een grote Playmobil winkel. We hebben toch maar even een kijkje genomen in de winkel en ik voelde me voor eventjes weer als een klein kind in een speelgoedwinkel. Beetje jammer dat ik toch echt te oud ben haha.

Alle Actions lijken op elkaar
Wat was mini Merel hier bij mee geweest!

Vrijdag

De dag van de liefde. valentijnsdag. Om eerlijk te zijn vind ik het een beetje commerciële onzin, maar ik vind het wel leuk om wat speciaals te doen (lekker dubbel haha). Vorig jaar zei mijn vriend: ‘ik had bloemen willen kopen, maar de winkel was dicht,’ dus ja; ik vond dat hij dit jaar iets beter zijn best mocht doen haha. Gelukkig deed ie dat ook! We gingen naar de bioscoop, dronken een drankje op een terrasje én we gingen uiteten :). We hebben een hele gezellige middag/avond gehad. (En de dag daarvoor had hij al een paar schoenen voor mij gekocht, met bloemetjes erop. ”Die blijven langer goed, dan de bos bloemen die ik anders gekocht had”)

We gingen naar 1917
tour de Montparnasse
Flamkuche ๐Ÿ™‚

Zaterdag

Overdag deden we eigenlijk vrij weinig. Ik ging bezig met het sorteren van oude foto’s en video’s , las mijn boek en keek wat Youtube video’s. ‘S avonds gingen we borrelen en eten bij een vriend van mijn vriend. Ik was nog niet in zijn nieuwe ‘huis’ geweest, dus ik vond het wel leuk om die te zien. Hij woont in een studio in het 17e arrondisement en het is toch wat groter dan ik had verwacht.

Zondag

De laatste vrije dag van mijn vriend voordat hij met zijn nieuwe baan begint, dus we wilden een relaxt dagje. Lekker uitslapen, op de bank hangen en eventjes naar de winkels. ‘S avonds aten we bij zijn moeder en daarna haalde wij zijn vader op van het vliegveld. Aangezien die kaas uit Corsica had meegenomen, gingen we toch nog even mee naar binnen om de kaas te proeven. Die smaakte heerlijk ๐Ÿ™‚

Quiche is altijd een goed idee!

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.