31 day minimalist challenge

Bed oude kamer

Wanneer mijn hoofd vol is, kan je dat heel goed terugzien in mijn leefomgeving. Mijn kamer is één grote chaos, er liggen overal spullen en ook mijn agenda is een kunstwerk met doorgestreepte teksten, gemarkeerde zinnen en een grote hoeveelheid getekende bloemetjes en hartjes. Het is vooral de hoeveelheid spullen die mij de laatste tijd steeds vaker irriteert. Heb ik dit nou echt allemaal nodig?

Afgelopen weken zag ik regelmatig de Instagramstories van Jenniefromtheblog voorbijkomen, waarin ze alles deelde over haar 31dayminimalistchallenge. Waarbij ze iedere dag ontzettend veel spullen die ze niet meer nodig had wegdeed. Het begon op dag 1 met in item en op dag 31 waren het er 31. In totaal deed ze 496 producten de deur uit en dat idee sprak mij aan. De komende 31 dagen ga ik ook iedere dag wat spullen wegdoen. Zo krijg ik wat meer ruimte in mijn kamer en daarmee ook in mijn hoofd.

Mijn challenge

Afgelopen januari ben ik voor acht maanden naar Frankrijk vertrokken en heb ik een groot deel van mijn inboedel naar mijn ouders verhuisd. (Alleen mijn meubels en keukenspullen bleven achter in Zwolle.) Bij terugkomst in september heb ik alleen het hoognodige naar Zwolle teruggebracht en de hoeveelheid troep die bij mijn ouders thuis ligt is behoorlijk groot. Daarom komt het goed uit dat ik de komende dagen nog in Zeewolde ben en vooral hier veel dingen kan weggeven.
De items die ik weg ga doen zijn alleen producten die nog goed te gebruiken zijn. Uiteraard telt het weggooien van lege verpakkingen niet als producten voor de uitdaging. Het merendeel van de items zet ik op de weggeefhoek, geef ik aan mensen die ik ken of breng ik naar de kringloop. Het is de bedoeling dat items een tweede leven krijgen en ik door de uitdaging niet bijdraag aan de steeds groeiende afvalberg.

De uitdaging volgen?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle items die ik de deur uit doe? Op mijn Instagram deel ik dagelijks een story met de producten van de dag en op mijn blog wil ik een aantal posts plaatsen. Halverwege geef ik een update van de uitdaging en op de laatste dag een langere post over mijn ervaring met de challenge.
Ben jij nu zelf ook geïnspireerd om het één en ander op te ruimen, dan daag ik je uit om ook mee te doen!

Minimalistchallenge day 1

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.