7 x Instagram waardige fotospots in Den Haag

7 x Instagram waardige fotospots in Den Haag

‘’Alles voor the gram!’’ Dit is toch wel een uitspraak die ik regelmatig als grapje gebruikt. Al zijn er heel wat mensen die dit statement echt uitleven. Het is dan ook meerdere keren voorgekomen dat een ‘influencer’ in een ravijn in verdwenen, nadat ze op het randje van de afgrond poseerde voor de ‘perfecte foto’. Nou zal ik nooit mijn leven riskeren voor een mooie foto, ik vind het wel heel leuk om fotogenieke plekjes op te zoeken.

Onlangs maakte ik een lijst met Instagram spots in Parijs, vandaag is Den Haag aan de beurt. Op Instagram kwam ik vrij weinig populaire plekken tegen (behalve heb binnenhof), dus het zijn vooral spots die ik ‘ontdekte’ en vooral heel erg mooi vind. Heb jij een dagje Den Haag op de planning staan? Dan raad ik je zeker aan om deze ‘hotspots’ aan je to do list toe te voegen, maar laat wel genoeg tijd over om te shoppen want de Haagse winkels zijn héél erg leuk.

1. De Passage

De passage is niet alleen en must voor de shopaholic, maar ook alle ‘Instagrammers’ kunnen hier terecht. De ‘overdekte winkelstraat’ is het perfecte decor voor een fashionfoto of om te poseren met alle gevulde tasjes. Let er wel op dat je net voor of na de openingsuren van de winkels langskomt voor een foto. Op zaterdagmiddag lijkt het alsof heel Den Haag hierheen komt en wordt het een zoekplaatje naar jezelf, middenin de mensenmassa.

2. Binnenhof

Eerlijk is eerlijk, mijn politieke interesse is echt 0,0 en laten we het vooral niet hebben over de politiektentamens die ik meerdere keren heb moeten herkansen (inmiddels heb ik alles gehaald!) Een bezoekje aan het binnenhof is wat dat betreft niet echt iets waar je mij heel gelukkig mee maakt. Het is maar goed dat het gebouw erg fotogeniek is. (Op de meeste foto’s moet je wel alle toeristen wegdenken, óf heel goed overweg kunnen met photoshop.)

3. De hofvijverGoogle je foto’s van Den Haag, dan krijg je meerdere foto’s van de Hofvijfer te zien. De gebouwen van het binnenhof weerspiegeld in het water en op de achtergrond het ‘Manhattan van Den Haag’. En laat ik eerlijk zijn, ook ik vind het één van de mooiste plekjes in de stad

4. Paleistuin

Foto’s maken in een park, is altijd een goed idee. Vooral in de herst, wanneer de bomen oranje kleuren en je een bijpassend vestje draagt 😉 (Let er wel op dat je de blaadjes even checkt voor je ze de lucht in gooit, het zou een beetje jammer zijn als er nog een hondendrol tussen zit.)

5. Rabbijn MaarsenpleinVanaf dit plein heb je goed uitzicht op de Nieuwe Kerk (die eigenlijk niet meer voor kerkdiensten gebruikt wordt, maar voor concerten en andere evenementen), een oud gebouw omringd door nieuwere bouwwerken.

6. Prinsessewal

Een buitenlandse toerist zou zich bijna afvragen of hij niet ineens in Amsterdam is terecht gekomen, dankzij de prachtige grachten. Al ben ik me er wel degelijk van bewust dat tientallen, zo niet honderden Nederlandse steden een eigen gracht hebben, inclusief mooie grachtenpandjes. Het levert in ieder geval mooie plaatjes op!

7. Lange Voorhout

Poseren tussen twee lange rijen met bomen is altijd een goed idee! Op de Lange Voorhout, vlakbij het Esscher museum, kan dit heel goed. Tussen de bomen staan klassieke lantaarnpalen en houten bankjes, waardoor je makkelijk verschillende foto’s kunt maken. Persoonlijk denk ik dat deze plek in elk seizoen een hele andere sfeer heeft. Winterse foto’s in de sneeuw, die me een beetje aan Narnia doen denken, modieuze shots in de herfst of in de zomer met een ijsje in je hand. (maar niet té lang poseren, anders smelt het ijsje en blijf jij achter met lelijke vlekken in je kleren.)

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.