7 x waarom je niet naar South Dakota moet gaan

South Dakota

South Dakota is één van de minder populaire staten in Amerika onder toeristen. Ik heb eigenlijk nog nooit een Europeaan gesproken die op vakantie ging naar de Mid-West zonder daar mensen te kennen. (Met Chicago als uitzondering.) Over het algemeen reizen toeristen toch sneller af naar de East coast, West coast of Florida. Voordat ik zelf naar South-Dakota verhuisde, was ik ook absoluut niet bekend met dat deel van Amerika. Het verbaasde me dan ook dat Mount Rushmore niet in California was, zoals ik jaren dacht. Afgelopen zomer bezocht ik de Black hills van South dakota en in dit artikel wil ik je laten zien waarom je vooral niet een reisje deze kant op moet boeken.

 1. Mount Rushmore

  Mount Rushmore South DakotaMount Rushmore South Dakota

  Wanneer ik vertel dat Mount Rushmore in South Dakota ligt krijg ik vaak verbaasde blikken. Vooral omdat de meeste mensen niet eens lijken te weten wat Mount Rushmore precies is. Pas wanneer ik uitleg dat het om de hoofden van Amerikaanse presidenten in een rots gaat, komen er geluiden van herkenning. Dat deze rots in de Mid-West te vinden is verbaasd veel mensen, maar het is toch echt zo!

 2.  Needles highway

  Needles highway South Dakota

  Deze weg gaat door Custer State Park met onderweg ontzettend mooi uitzicht. De route heeft haar naam te danken aan de stenen ‘naalden’ de weg en de smalle tunnels. Wanneer je daar doorheen moet, is het alsof je door het oog van de naald kruipt. Vooral met grote Amerikaanse trucks of bussen is het een uitdaging om door de tunnel te rijden, dus ja ik zou het gewoon overslaan. (Zeker wanneer je geen goede chauffeur bent)

 3. Spearfish canyon

  Spearfish Canyon South Dakota
  Rijden tussen dennenbomen, heuvels en langs watervallen en beekjes. Wie vindt dat nou leuk?

 4. Deadwood

  Deadwood South Dakota
  Deadwood South Dakota

  Dit stadje in de heuvels van South Dakota is net alsof je een Western film binnenstapt. Ouderwetse saloons, kleine winkeltjes en een heuze theatervoorstelling waarbij je even terug in de tijd wordt genomen, midden op straat.

 5. Rapid City (Fire house)

  Firehouse Rapid City South Dakota
  Een oude brandweerkazerne die is omgetoverd tot restaurant. Wij hebben de lunch uitgeprobeerd en die smaakte heerlijk!

 6. Pactola lake

  Pactola lake South Dakota

  Hoe kun je dit nou mooi vinden?

 7. Devils towerDevils tower Wyoming

  Okay, ik speel een klein beetje vals, Devils tower staat namelijk niet in South Dakota, maar in Wyoming. Toch tel ik dit indrukwekkende natuurverschijnsel mee, aangezien het slechts een uurtje rijden is vanaf Spearfish.South Dakota(Ik hoop natuurlijk dat je dit artikel met een korrel zout neemt en snapt dat een bezoekje aan South Dakota zeker de moeite waard is wanneer je een ‘relatief onbekend’ gedeelte van Amerika wilt bezoeken)Meer lezen over onze reis naar Amerika?
  Volg jij mij al op Youtube, Instagram en Facebook?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.