Deze vijf dingen wil ik doen als we niet meer in lockdown zitten

Parijs na lockdown

Op dit moment zit heel Frankrijk gedwongen thuis en als inwoner van de stad Parijs, kom ook ik de deur niet uit. Een groot deel van de mensen komt hun dagen door met thuis werken (dat gaan tenslotte gewoon door), maar aangezien ik op dit moment geen baan heb, blijft er genoeg tijd over om te dagdromen. Regelmatig bedenk ik me wat ik ga doen/hoop te doen als de lockdown voorbij is en vandaag deel ik vijf van deze dingen.

1. Buiten de deur eten

Wat lange tijd zo gewoon leek, is nu heel bijzonder: uit eten gaan. Ik kan er oprecht van genieten om buiten de deur te eten en voel me blij als ik in een restaurant zit. Eén van de redenen waarom ik het wonen in de stad heel fijn vind: er zijn zoveel restaurants. Op mijn telefoon heb ik een lijstje met tientallen eettentjes in de stad waar ik nog een keer heen wil. Op dit moment zijn ze allemaal gesloten, maar zodra we deur weer uit mogen hoop ik alle restaurants op de lijst af te strepen.

2. Afspreken met vrienden/nieuwe mensen ontmoeten

Mijn sociale leven ligt op dit moment helemaal stil en behalve mijn vriend, zie ik niemand. Simpelweg omdat dit niet is toegestaan. Tijdens mijn Erasmus semester in Parijs (voorjaar 2019) heb ik meerdere mensen ontmoet via een Facebook groep. Deze Facebookgroep is speciaal voor buitenlandse meiden/vrouwen in Parijs die nieuwe vrienden willen maken. (Als je nieuw bent in een vreemde stad kan dat soms best lastig zijn.) Ik ontmoette twee meiden via een groep voor uitwisselingsstudenten en ging naar een aantal groepsbijeenkomsten van de Social Girls Paris. Picknicken, ijsjes eten of één op één met mensen afspreken. Mijn plan was om weer met meiden uit deze Facebookgroep af te spreken na mijn verhuizing naar Parijs. Helaas is het daar nog niet van gekomen vanwege corona en nu met de lockdown mogen we ook geen bekenden/familie zien. Ik kan niet wachten om weer de deur uit te mogen en dingen te ondernemen met anderen.

3. Naar Corsica

De familie van mijn vriend heeft een huis op het Franse eiland Corsica en tot nu toe zijn we hier elk jaar op vakantie geweest. Als de lockdown voorbij is hoop ik terug te keren naar het eiland want ik mis de zon, zee en het strand. De afgelopen keren zijn we met een kajak het water op geweest, maar het lijkt me nog leuker om dit op een wat grotere boot te doen. Eén van mijn grootste dromen is om een keer dolfijnen in het wild te zien. Tijdens een kajaktochtje is die kans wel heel erg klein omdat we dicht bij de kust blijven. Met een boot van Invictus yachts kun je een stuk verder het water op en is de kans op dolfijnen een stuk groter. Voor nu ligt een eigen boot nog niet binnen mijn budget, but a girl can have dreams, right?

Bastia Corsica

4. Naar Nederland

In september was ik voor het laatst in Nederland en het plan is/was om in december terug te komen. Door de lockdown is het behoorlijk onzeker of we tijdens de Kerstdagen bij mijn ouders kunnen zijn. Zoals het er nu uit ziet, vieren we kerst met z’n tweeën en zal een bezoekje aan Nederland nog even op zich laten wachten. Dus ja, zodra de lockdown voorbij is en het leven weer enigszins normaal is, wil ik terug naar Nederland om familie en vrienden te zien. (en om bitterballen en kaassoufflés te eten).

5. Een weekendje weg

Voor veel Nederlanders is Parijs de bestemming voor een weekendje weg, iets wat ik heel goed begrijp. Nu ik een aantal maanden in de stad woon heb ik juist behoefte om een weekendje de stad uit te gaan. Een aantal dagen naar het strand, het platteland of een citytrip naar een andere (Franse) stad. Er zijn nog zo ontzettend veel plekken binnen Europa/Frankrijk waar ik heen zou willen en ik heb echt zin om een paar dagen op pad te gaan. Dus ja, als de lockdown voorbij is wil ik een weekendje weg, al is het maar een paar uurtjes buiten de stad.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.