Disneyland Paris: ‘Het park was bíjna leeg!’

Disneyland Paris

Het stond al lange tijd op mijn bucketlist, maar tot eind mei was het er nog niet van gekomen: een bezoekje aan Disney. Meerdere keren heb ik een poging gedaan mijn vriend over te halen om met mij naar Disneyland te gaan. Het antwoord bleef nee, hij haat pretparken. Met klasgenoten heb ik het meerdere keren gehad over een bezoekje aan de ‘happiest place on earth,’ maar het kwam er steeds niet van. Tot we met een groepje in een Ierse bar zaten en besloten dat we echt moesten gaan, net voordat iedereen naar huis gaat. Dinsdag 21 mei is de dag waarop mijn kinderdroom realiteit werd.

Een doodgewone dinsdag en voor ons juist een hele bijzondere dag. Samen met vier klasgenoten vertrok ik vanuit Parijs naar Disneyland. Vanaf mijn huis is het iets meer dan een uur, twee verschillende metro’s en de RER. De gehele heenweg besefte ik eigenlijk niet dat ik voor het eerst naar Disney ging en het voelde een beetje gek. Pas vlak voor de ingang (waar alles al in Disney stijl is) realiseerde ik me hoe ontzettend graag ik hierheen wilde gaan. Ik was zo onwijs blij en voelde me weer even een klein kind.

Entrance Disneyland Paris
We zijn er echt!
Entrance Disneyland Paris
Ik kon niet wachten om naar binnen te gaan!

Wat me altijd het meeste aantrok van de Disney pretparken is het feit dat alles er zo onwijs mooi uitziet. De parken lijken echt op alle sprookjes en je waant je even in een fantasiewereld. Het meest iconische gebouw, het kasteel van Assepoester, wilde ik minimaal eens in mijn leven in het echt zien. Dat is gelukt! In het midden van het park staat het prachtige roze kasteel, waar veel jonge meisjes van dromen. Uiteraard moesten we allemaal met het kasteel op de foto. Mijn vriendinnen kochten Mickey Mouse oortjes en zo konden we de cliché Disney foto maken. Bucketlist item, afgestreept!

Attracties

Uiteraard draait Disney niet alleen om de gehele sfeer, maar ook de attracties zijn erg belangrijk. Het is tenslotte een attractiepark haha. Wij begonnen ons dagje met een achtbaan, waar de wachttijd ongeveer 30 minuten was. Wat mij betreft viel het mee, het beeld wat ik van Disney had is dat je gemiddeld twee uur per attractie moet wachten. Achteraf bleek die eerste wachtrij de langste! We hebben uiteindelijk 10 minuten gewacht bij de theekopjes, 5 bij de Phantom Manor (spookhuis) en 10 voor de Starwars simulator.Bij de Indiana Jones achtbaan en de Hyperspace Mountain konden we zo snel doorlopen dat we beide achtbanen twee keer gedaan hebben. Kortom, we hadden onwijs veel geluk met alle wachttijden en zijn bijna overal in geweest.

De sfeer

Persoonlijk vond ik het vooral leuk om een keer de sfeer te kunnen proeven in Disneyland Parijs. De hele sfeer van het park is geweldig en de makers hebben voor iedere attractie/gebouw de tijd genomen en alles tot in de details opgebouwd. Ik vond het leuk om Disney figuren voorbij te zien lopen en de parade was absoluut een hoogtepunt. Kortom het was een geweldige dag en ik ben zo onwijs dankbaar dat ik deze ervaring heb mogen opdoen. Of ik nog een keer terugkom? Geen idee, maar het zal vast niet zo rustig zijn als 21 mei 2019.

We hebben Mickey ontmoet haha

Eerlijk is eerlijk, Mickey Mouse rook niet zo lekker…
Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. Aj sietsma
    mei 30, 2019 / 20:52

    Altijd weer leuk om te lezen. Nan.

  2. januari 4, 2020 / 20:47

    WOOW SUPER LEUK, DISNEYLAND IS MIJN GUILTHY PLEASURE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.