Mijn week 17: bitterballen in Parijs

Bitterbal

Het voelt nogal gek, maar mijn laatste schoolweek zit er op. Afgelopen week had ik mijn laatste lessen en na mijn tentamens over twee weken heb ik officieel zomervakantie. In deze blogpost kijk ik terug op mijn laatste schoolweek. 

Maandag 22 mei

Mijn vriend en ik waren allebei nog een dagje vrij van school/werk. Het werd een relaxte dag thuis én mijn vriend maakte crêpes. yummy!

Dinsdag 23 april

Na een relaxt weekend, was dinsdag toch best wel druk. Mijn eerste college begon om 8:20 en mijn laatste les was om 15:30 afgelopen. Tijdens de lunchpauze ging ik met een aantal vrienden naar Jardin de Luxembourg om te lunchen. Olivia en ik haalden allebei eten bij een Aziatische toko. Helaas was het niet zo lekker als we hadden gehoopt.
Die middag oefende ik nog een keer de route voor de high light tour en pas rond een uur of 7 kwam ik thuis.

Voedsel!

Woensdag 24 april

Een gigantisch lange schooldag (8:20 – 17:40) met alleen maar eindpresentaties. Gelukkig lijkt het er op dat we alles gehaald hebben. Verder hadden we vooral veel voedsel nodig om de lessen te overleven. Lekkere dingen van de bakker en lunchen bij Burger King.

Donderdag 25 april

Donderdag was mijn allerlaatste schooldag en dat voelde toch wel een beetje gek. Na de les ging ik met een groepje naar een muffin zaakje en dat was het moment waarop ik me realiseerde dat het einde echt in zicht is. Het merendeel van deze mensen gaat bijna naar huis en dan zal het nooit meer hetzlefde zijn. We zullen nooit meer met z’n allen op school zitten en dat is toch best gek. Gelukkig hebben we nog een paar weken voordat de eerste weggaan en daar gaan het beste van maken.

Die avond organiseerde de Nederlandse ambassade in Parijs een koningsdagborrel waar ik samen met mijn vriend naartoe ging. Bijzonder om bij zo’n chique feestje aanwezig te zijn, fijn om een avondje Nederlands om me heen te horen én wat was ik gelukkig toen de bitterballen geserveerd werden.

Een zoute karamel muffin en een cookie koffie, ik was héél blij
Koningsdag borrel
Alles zag er zo chique uit
Bitterbal!

Vrijdag 26 april

Een rustig dagje en het begin van mijn vakantie! Die ochtend deed ik een kidstour en ’s middags was ik gewoon lekker thuis.

Vrijdagmiddag borrel!

Zaterdag 27 april

Mijn vriend en ik gaan regelmatig spontaan uiteten en zo ook op deze zaterdagavond. We gingen naar Burg’heure, het hamburgertentje om de hoek. Je kunt mij erg gelukkig maken met een goede hamburger!

Zondag 28 april

Als het aan mij lag, ging ik elke dag uit eten. Helaas is het A. te duur, B. niet heel erg gezond. Dus ja soms moet er ook gekookt worden (bijna dagelijks). Eén van de recepten die ik regelmatig maak is de Broccoli-courgettesoep van Albert Heijn en ook deze week stond die op het menu.

Broccoli-courgettesoep

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.