Mijn week 9 : spontane picknick en zaterdaglessen

Eiffeltoren

Inmiddels woon ik al bijna twee maanden in Parijs. Mocht je je afvragen wat ik nu eigenlijk in die grote stad doen, dan is hier mijn negende weekoverzicht van dit jaar. Ik laat je zien wat ik afgelopen week uitgespookt heb in de Franse hoofdstad.

Maandag

Iedere maandag begint mijn schoolweek om 8:20 en twee uur later is mijn eerste dag alweer voorbij. Meestal gaan we met wat vrienden de stad in, maar deze week had ik een behoorlijk lange to do list die ik af moest werken. Gelukkig was ik redelijk optijd klaar en rond 5 uur planden we een spontane picknick bij de Eiffeltoren met twee vriendinnen en later kwamen er nog een aantal anderen inclsief mijn vriend.
Heerlijk om op een doodgewone maandagavond te genieten van het mooie weer en een koud biertje 🙂

Mijn eerste college van de week
Gezellig met Catarina en Martine picknicken

Dinsdag

Een vrij normale dag met twee uur Franse les en verder ben ik thuis vooral bezig geweest met huiswerk en blogposts schrijven. Die avond hadden mijn vriend en ik een ápero (borrel) aangezien we alle left over snacks van het weekend op moetsen eten. Mij hoor je niet klagen haha.

Wat een heerlijk weer hadden we deze week!
Yummy, get in my belly!

Woensdag

Ik keek er al de hele week tegenop, de lange lesdag op woensdag. 6 uur lang hetzelfde vak en een uur lunchpauze in het midden. Om eerlijk te zijn is dit vak, international management, mijn minst favoriete vak, dus het is elke keer weer een challenge om de les door te komen. Aan het eind van de dag ging ik met een vriend naar Indiana café, waar we twee welverdiende cocktails dronken tijdens happy hour.

Een geluksmomentje!

Donderdag

Aangezien mijn semester op school eind april afgelopen is, wil ik de laatste maanden in Parijs graag werken. Donderdag fietste ik mee met een fietstour om te kijken of het iets voor mij is om zelf ook als gids aan het werk te gaan. Na de fietstocht was ik zeker enthousiast en ik hoop dat het gaat lukken om zelf ook als fietsgids te kunnen werken naast mijn studie en straks tijdens mijn vrije maanden.

Vrijdag

Je zou denken dat dit mijn laastste schooldag van de week is, maar niets is minder waar. Helaas heb ik voor zaterdag nog twee lessen op de planning staan. Dus ja, deze vrijdag voelde niet echt als en vrijdag.

Zaterdag

Gelukkig kon ik wel een klein beetje uitslapen, maar om 10:30 zat ik in de schoolbanken. 4 uur les en een uur lunchpauze. Tijdens de pauze heb ik met een aantal klasgenoten geluncht bij Pomme de Pain. Die avond ging ik samen met mijn vriend naar een feestje bij één van zijn vrienden en het was een hele gezellige avond.

Dit is absoluut een goede lunch spot!

Zondag

Aangezien het zaterdag redelijk laat is geworden, was zondag een heerlijke relax dag. Lekker uitslapen, film kijken en een boek lezen. Stiekem hou ik heel erg van dit soort luie zondagen.

Facetimen met mijn ouders
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.