Restaurant review: Irodios in Zeewolde

Restaurant review: Irodios in Zeewolde

Uiteten gaan, ik kan er echt intents van genieten en in de ideale wereld zou ik minimaal één keer per week buiten de deur eten. Afgelopen vrijdag at ik met mijn ouders en broertje bij het Griekse restaurant in Zeewolde. Vanwege corona was het een stuk rustiger dan normaal en het eten stond binnen no-time op tafel. 

Zeewolde kent niet heel veel restaurants en om eerlijk te zijn gaan we eigenlijk bijna nooit uiteten in het dorp. Af en toe een pizza halen, Chinees of frietjes. Het is een wonder dat we dit jaar twee keer bij een restaurant in Zeewolde gegeten hebben, normaalgesproken is dit maximaal één keer per jaar. Als we dan uiteten gaan, is het bij het Griekse restaurant Irodios. Waar we afgelopen vrijdag ook met z’n vieren aten. (Eigenlijk zouden we naar Zwolle, maar omdat het concert niet door ging, besloten we in Zeewolde te eten.)

Het restaurant

Grieks restaurant Irodios ligt aan de rand van de jachthaven in Zeewolde. Voor botenliefhebbers ideaal, want je hebt daadwerkelijk zicht op de boten in het water. Het restaurant heeft een terras waar je op warme avonden lekker buiten kunt eten en het gehele jaar door kun je binnen eten. Normaal gesproken is het hier in de weekenden afgeladen vol en is het belangrijk om een tafel te reserveren. Afgelopen vrijdag waren er meer tafeltjes vrij dan bezet en was de sfeer erg rustig. Het voordeel van een bijna leeg restaurant is het feit dat het eten al heel snel op tafel staat. Ik moet toegeven dat ik een wat voller restaurant toch ‘gezelliger’ vind.

Het eten

Wij kozen ervoor om met z’n vieren twee voorgerechten te delen. Fetta uit de oven en tzatziki met stokbrood. Vooral de warme fetta vond ik heel erg lekker en bracht me weer even helemaal terug naar mijn vakanties in Griekenland. In 2017 ging ik samen met mijn vriend een week naar Kos en aten we regelmatig warme fetta, Mmmm.
Als hoofdgerecht koos ik voor de Irodios mixt grill met gyros, souflaki, bifteki, schnitzel en kipfilet. Geserveerd met tzatsiki, rijst en patat. Een heel bord vol en om eerlijk te zijn, iets té vol, want ik kreeg lang niet alles op. Waar ik normaal altijd begin met het lekkerste voor het laatst bewaren, kwam ik er al snel achter dat dat niet de juiste ‘strategie’ was. Dan zou ik het lekkerste namelijk laten liggen.
Hoewel het hoofdgerecht erg vullend was, besltoten we toch een toetje te bestellen. Ik had een cheesecake en deze was prima, maar absoluut niet de beste cheesecake die ik ooit heb gegeten. Ik denk ook niet dat ik deze ooit weer ga bestellen, in tegenstelling tot het voorgerecht en hoofdgerecht.

Warme fetta en tzatsiki
Irodios mixed grill
Cheescake

Aanrader

Irodios is absoluut één van mijn favoriete restaurants in Zeewolde. Als je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om hier een avondje te eten. Vooral wanneer het een lekkere warme zomeravond is en je op het terras kunt zitten. Echter is het geen restaurant waar ik lang voor in de auto zou stappen omdat het eten zo onwijs lekker is. Het is een goed Grieks restaurant én ook nog eens het enige Griekse restaurant in Zeewolde.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.