Wandel tip: De Borkeld in Markelo

Wandel tip: De Borkeld in Markelo

Zoals sommige van jullie misschien weten, gaan mijn ouders binnenkort verhuizen. Ze ruilen het polderse Zeewolde om voor het Twentse Markelo. Afgelopen weekend ging ik met ze mee naar hun nieuwe dorp, voor een wandeling in de natuur. En eerlijk is eerlijk, ik was positief verrast. 

Tot afgelopen weekend, was ik nog maar één keer in Markelo geweest. Dat was op 7 december 2019, de dag waarop mijn ouders voor het eerst in het nieuwe huis gingen kijken. Mijn vriend en ik waren mee, omdat we daarna met z’n allen naar een Kerstmarkt in Duitsland zouden gaan.
Wij waren het er allebei over eens dat het huis waar we gingen kijken best een tof huis was en mijn ouders dachten er precies hetzelfde over. Nu, bijna 3 maanden later duurt het nog 8 weken tot ze de sleutel krijgen.

De Borkeld

De wandeling die ik afgelopen zondag met mijn ouders maakte ging door natuurgebied de borkeld. We parkeerden de auto op een parkeerplaats in het bos en deden de ‘gele paaltjes route’ een rondje van ongeveer 5 kilometer. Onderweg loop je door het bos, is het een beetje glooiend en heb je prachtig uitzicht. Op de website van Staatsbosbeheer staat dat het gebied 13 duizend jaar geleden bewoond werd door jagers en verzamelaars (er zijn stenen gereedschappen uit die tijd gevonden) en dat de ‘heuvels’ in het landschap gerestaureerde grafheuvels zijn. De hoogste ‘berg’, is wel gewoon natuurlijk ontstaan. Dit is de 40 meter hoge Friezenberg.
Zoals ik al eerder schreef: ik was nog maar één keer in Markelo geweest, maar had nog vrij weinig van de omgeving gezien. Nu snap ik wel waarom mijn ouders die kant op verhuizen.

Foto’s

Uitzicht vanaf de Friezenberg
Wandelen door het bos
Roos geniet ook van het uitzicht
Zo stel ik me een Afrikaanse savanne ook een beetje voor. Ik mis alleen nog de zebra’s en giraffen
Pien had het ook naar haar zin.

Wil je zelf ook deze route lopen, kijk dan hier.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.