Recept: pizza met parmaham en rucola

Pizza parmaham en rucola

Een keukenprinses ben ik absoluut niet, maar ik vind het wel heel leuk om zo nu en dan iets te bakken of een nieuw recept uit te proberen (of te bedenken). Omdat ik zelf mijn inspiratie van foodblogs haal, leek het mij heel leuk om dit jaar elke week een nieuw recept met jullie te delen. Ik ga proberen regelmatig zelf een recept te bedenken, maar soms zal ik een review schrijven van een recept wat ik zelf uitgeprobeerd heb, uiteraard met een link naar het originele recept en eigen beeldmateriaal. Het recept wat ik vandaag met jullie heb ik zelf bedacht en is geïnspireerd op mijn favoriete pizza. 

Wat heb je nodig:

 • Pizzabodems
 • Tomatensaus
 • Geraspte jonge kaas
 • Mozzarella
 • Parmaham
 • Pizzakruiden
 • Rucola
 • cherry tomaatjes
 • Pijnboompitten
 • Parmezaansekaas flakes
 • Eventueel verse pesto

Bereiding:

 • Bedek de pizzabodems met de tomatensaus
 • Strooi de geraspte kaas over de pizzabodem
 • Beleg de pizzabodem met parmaham en daarbovenop de mozzarella en de pizzakruiden, pijnboompitten en parmezaansekaas vlokken
 • Bak de pizza in de oven volgens de bereidingswijze van de pizzabodem
 • Beleg de warme pizza met rucola en tomaten. Ik vind het zelf lekker om dan nog wat verse pesto op de randen van de pizza te smeren.
  Eet smakelijk!
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.