Recept review: Starbucks chocochip koekjes

Recept review: Starbucks chocochip koekjes

Mijn favorietee zelfgemaakte koekjes zijn sowieso chocolate chip koekjes. Ik vind het leuk om ze te maken en ze smaken altijd heerlijk! Eén van de lekkerste recepten haalde ik van de website uitpaulineskeuken.nl en daarom wil ik die vandaag met jullie delen! 

Voor het maken van de koekjes heb je acht ingrediënten, een mixer en een oven nodig. Op onderstaande foto zie je wat ik gebruikte voor het maken van een batch met zo’n 25 koekjes. In het originele recept staat dat je ongeveer 14 koekjes kunt maken van 100 gram per stuk, maar ik maak koekjes van 50gram. Simpelweg omdat ik ze anders te groot vind. Daarnaast is het ‘originele’ recept met normale melkchocolade en ik gebruikde de zoute karamel chocolade van de Lidl. Hierdoor smaken de koekjes iets anders dan de klassiekers.

Wat vind ik van het recept

Het recept voor choco chip koekjes van uitpaulineskeuken.nl is wat mij betreft een aanrader. De koekjes zijn vol van smaak en nog lekker chewy, iets wat ik heel lekker vind. Wanneer je ze uit de oven haalt zijn ze nog net iets té zacht, maar als je ze een minuut of 10 laat liggen zijn ze helemaal perfect. Wanneer je van krokante koekjes houdt is het verstandig om ze iets langer af te bakken.
Naast de heerlijke smaak, is het recept ook nog eens heel erg makkelijk. Het kost ongeveer een kwartiertje om het deeg te maken en ze gaan een kwartier in de oven. Let er wel op dat de gehele batch niet op één bakplaat past en dat je waarschijnlijk meerdere bakrondes hebt. Voor de hoeveelheid van het originele recept heb ik drie rondes nodig, omdat ik de koekjes half zo groot maak en er 9 op de bakplaat neerleg. Wanneer je de koekjes iets groter maakt kunnen er denk ik 5 koekjes op de bakplaat.

Wil jij deze lekkere koekjes ook maken? Kijk dan op deze website! Wil je liever meer recepten uitproberen die ik zelf bedacht heb, kijk dan op deze pagina. 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.