Recept Griekse lunchwraps met tomatentapenade, fetta en spinazie

Recept Griekse lunchwraps met tomatentapenade, fetta en spinazie

Een keukenprinses ben ik absoluut niet, maar ik vind het wel heel leuk om zo nu en dan iets te bakken of een nieuw recept uit te proberen (of te bedenken). Omdat ik zelf mijn inspiratie van foodblogs haal, leek het mij heel leuk om dit jaar elke week een nieuw recept met jullie te delen. Ik ga proberen regelmatig zelf een recept te bedenken, maar soms zal ik een review schrijven van een recept wat ik zelf uitgeprobeerd heb, uiteraard met een link naar het originele recept en eigen beeldmateriaal. Het recept wat ik vandaag met jullie heb ik zelf bedacht, geïnspireerd op de wraps die ik zo nu en dan op Windesheim haal.

Een groot deel van de Nederlanders luncht elke dag met een boterham en jarenlang deed ik dit ook. Inmiddels ben ik het wel een beetje zat om elke dag een boterham met kaas naar binnen te werken en vind ik het leuk om nieuwe lunchgerechten uit te proberen. Op school haal ik regelmatig mijn lunch in de kantine en één van mijn favoriete lunches van Windesheim zijn de lunchwraps. En dan vooral die met tapenade en fetta. Om een beetje geld te besparen leek het mij een goed idee om ze zelf te maken en dat bleek een groot succes. Inmiddels zitten deze wraps regelmatig in mijn lunchtrommel en bespaar ik een hele hoop geld 😉

Wat heb je nodig

 • Wraps
 • Tomaten tapenade (verse tapenade van de supermarkt)
 • Verse spinazie
 • Fetta kaas
 • Cherry tomaatjes
 • Één rode paprika
 • Komkommer
 • Optioneel: olijven en walnoten

Bereiding

 • Snij de fettakaas in blokjes/reepjes
 • Snij de tomaatjes doormidden en de komkommer en paprika in reepjes
 • Besmeer de wrap met tomatentapenade en beleg deze met een paar spinazie blaadjes, de komkommer, tomaat, paprika en fetta (en eventueel de walnoten en olijven)
  Je kunt zelf beslissen hoeveel je van ieder ingrediënt op de wrap
 • Rol de belegde wrap op en voila, je lunch is klaar!

Tip: Ik maak de lunchwraps altijd de avond vantevoren en bewaar ze een nachtje in de koelkast. De wraps zijn de volgende dag iets zachter dan wanneer je ze meteen opeet en persoonlijk vind ik dit lekkerder.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.