Stekkie Surprise Box

monstera plant zonder gaten

”Zullen we stekkies met elkaar ruilen?” Die vraag stelde een vriendin onlangs in onze groepsapp. Iedereen reageerde enthousiast en ik dacht vooral, hoe moet ik een plant stekken? Tot voor kort kreeg ik het zelfs voor elkaar om een cactus om zeep te helpen. Een echte plantenmoeder mag ik mezelf dus niet noemen.

Op mijn studentenkamer heb ik nooit planten gehad, omdat ik vaak voor langere periode in Frankrijk zat en misschien ook wel een beetje omdat ik wist dat ik geen plant in leven kon houden.

Toen ik in december de vraag van PlantRebelz kreeg om een stekkie surprise box te ontvangen, vond ik dit het perfecte moment voor een nieuwe uitdaging. Ik zocht bloempotten in de schuur van mijn ouders (de winkels waren op dat moment nog dicht) en zette automatische reminders in mijn telefoon. Elke zondag om 12:00 uur ontvang ik een melding: planten water geven. Inmiddels zit het zowaar in mijn systeem en hebben mijn plantjes al water gehad voordat de melding binnen komt.

Stekkie Surprise box
Mijn Stekkie Surprise box

In december ontving ik een stekkie surprise box met daarin vier verschillende stekkies. Mijn plantenkennis is niet erg groot, dus de enige naam die me wat zei is Monstera. Voornamelijk omdat deze plant op social media heel populair lijkt te zijn. Over de verzorging van de planten wist ik ook vrij weinig. Volgens mijn was het de eerste keer dat ik überhaupt een plant in een pot gezet heb.
De Monstera kreeg een plekje op mijn kamer en de andere drie zijn op de vensterbank in de woonkamer terecht gekomen. Simpelweg omdat ik weinig geschikte plekken heb voor planten en om ze alle vier naast elkaar te zetten vond ik geen goed plan.

Monstera stekje

In ruim zes maanden tijd is mijn stekje flink gegroeid. Om eerlijk te zijn had ik verwacht dat het wat sneller zou gaan. Nu ik de foto’s terugkijk van de dag waarop ik de stekkies kreeg ten opzichte van nu, heeft mijn plant een behoorlijke groeispurt gehad.
Een echte plantenmoeder durf ik mezelf zeker niet te noemen en voorlopig zal ik mijn collectie niet verder uitbreiden. (Ik heb onlangs wel een aantal stekkies van vriendinnen gekregen). Toch vind ik het een prestatie van mezelf dat ik mijn stekkies in leven heb gehouden en de planten overduidelijk groter zijn dan een half jaar geleden.

Heb jij tips voor mij om beter voor mijn planten te zorgen, laat die dan achter in de reacties!

*Dit artikel bevat producten die ik gekregen heb.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.