Eén jaar Merellisanne.nl: dit heeft het mij gebracht

Eén jaar Merellisanne.nl: dit heeft het mij gebracht

Precies een jaar geleden hakte ik de knoop door en begon ik mijn Nederlandstalige blog. Het voelde goed om in het Nederlands te bloggen en een volledig nieuwe website te bouwen. Na een aantal maanden heb ik er toch voor gekozen om mijn blog tweetalig te maken. Bijna alle artikelen zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels, zodat ook mijn buitenlandse vrienden en familie kunnen lezen wat ik schrijf. Vandaag vier ik de ‘verjaardag’ van mijn blog door terug te kijken op het eerste jaar en door een donut te eten. (Ik las ooit dat blogger Jennie elk jaar donuts haalt voor haar blog anniversary en dat vond ik een onwijs goed plan.)

Mijn aller eerste blogpost schreef ik op 15 november 2012, vlak nadat ik alle papieren voor mijn high school year getekend had. Ik ging een jaar in Amerika wonen en wilde mijn familie en vrienden in Nederland op de hoogte houden via een blog. Inmiddels is deze reisblog ruim 22.000 keer bekeken en denk ik dat het een goed beeld geeft van mijn jaar in de Verenigde Staten. Bij terugkomst in Nederland realiseerde ik me hoe ontzettend leuk ik het vond om mijn eigen blog bij te houden en ik begon met een wordpress blog. Jarenlang had ik verschillende websites waar ik een periode fanatiek voor schreef om vervolgens weer te stoppen. In 2016 kocht ik mijn eigen domein, missclumsy.com, waar ik lange tijd Engelstalige content maakte. Tot ik in juni vorig jaar de stap zette in het Nederlands verder te gaan.

Merellisanne.nl

Op mijn Nederlandstalige blog Merellisanne.nl probeer ik wekelijks een aantal nieuwe blogposts te schrijven. Sinds januari van dit jaar schrijf ik voornamelijk over mijn dagelijks leven in Parijs. Dankzij het bloggen heb ik onwijs veel nieuwe dingen geleerd en een aantal toffe dingen meegemaakt. Ik mocht mee op een fietstocht door Parijs (wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik als gids bij een ander bedrijf solliciteerde en nu een onwijs leuk bijbaantje heb), mocht gesponsorde content schrijven en motiveerde mezelf om leuke plekken te bezoeken zodat ik erover kon bloggen.

Statistieken

Het afgelopen jaar publiceerde ik 112 Nederlandstalige blogberichten, waarvan ik er 33 vertaalde naar het Engels. Het meest gelezen artikel is: Met mijn ouders naar een ‘sex hotel’, wat ruim 3800 keer werd gelezen. De meeste mensen die dit artikel lazen zijn via Google op mijn blog terecht gekomen. Wanneer je sex hotel Griekenland zoekt via Google, dan staat mijn artikel bovenaan. Al ben ik wel benieuwd waarom mensen dit zouden opzoeken. Het artikel over het toch wel bijzondere hotel in Athene is veruit het populairste artikel aangezien het tweede artikel, zo bespaar je geld in Parijs, ‘slechts’ 465 keer werd gelezen.
Het grote merendeel van mijn blogbezoekers komt uit Nederland (7.300) en 1322 mensen bezochten mijn website vanuit Frankrijk. In totaal werd mijn blog vanuit 68 verschillende landen bezocht.

Holland bikes Paris
Voor een samenwerking mocht ik mee op een fietstocht door Parijs en ik vond het echt super leuk!

Samenwerkingen en geld verdienen

Veel bloggers hebben tegenwoordig regelmatig samenwerkingen met bedrijven. Dit kan gaan om een barterdeal, (het ontvangen van gratis producten in ruil voor een artikel), betaalde content of het ontvangen van perspakketjes (bedrijven sturen een pakket in de hoop dat je over het product gaat schrijven, maar je bent het niet verplicht). Daarnaast kun je ook geld verdienen door het plaatsen van affilatie linkjes (je ontvangt een x bedrag als iemand via jouw link een product besteld), het plaatsen van advertenties op je website of de verkoop van producten. Ook ik heb het afgelopen jaar een aantal toffe samenwerkingen mogen doen. Ik deed vijf barterdeals, mocht één keer me met een activiteit en schreef een betaald artikel. Ik werkte alleen samen met bedrijven waar ik zelf achterstond en waarvan ik de producten sowieso al heel erg leuk vond.

Toekomst van mijn blog

Op dit moment vind ik het nog steeds onwijs leuk om op Merellisanne.nl te bloggen. Ik heb zelfs het gevoel dat ik het afgelopen jaar veel minder content geplaatst heb dan ik had gewild. Op dit moment heb ik zomervakantie en stop ik veel tijd in mijn blog. Mijn uiteindelijke doel is dan ook om vanaf nu dagelijks een nieuw artikel online te plaatsen. Daarnaast valt er nog heel veel te leren op het gebied van SEO, fotografie en ook mijn artikelen kunnen altijd beter. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit om lekker met mijn blog bezig te gaan.

Doelen

Na teruggekeken te hebben wil ik graag nog even vooruit kijken naar het komende jaar. Waar ik in mijn eerste jaar ruim 10.000 pageviews behaalde hoop ik er in het 2e jaar van mijn blog 50.000 te halen. Daarnaast lijkt het me tof om nog een aantal samenwerkingen te hebben en het lijkt me vooral leuk om medebloggers te ontmoeten. Mijn doel is om elke dag een nieuw artikel online te zetten (dus 365 blogs) en ik hoop dat de kwaliteit steeds beter wordt. Ik wil graag leren hoe ik meer bezoekers naar mijn blog trek en kom er graag achter wat mensen willen lezen.

Ik ben heel erg benieuwd om te horen wat jij van mijn blog vindt en of er onderwerpen zijn waar je graag meer over wilt lezen. Voor alle tips en vragen mag je altijd een mailtje sturen naar merellisanneblog@gmail.com.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.