Lockdown diary 14 |corona dipje (hierdoor voelde ik me een stuk beter)

Lockdown diary 14 |corona dipje (hierdoor voelde ik me een stuk beter)

Bloggers die eerlijk zijn als het even wat minder gaat, ik kan het heel erg waarderen. Op social media zien we zo vaak het perfecte plaatje en soms kan ik er echt onzeker van worden. Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat iemands online zichtbaarheid niks zegt over hoe het werkelijk met deze persoon gaat. Het is natuurlijk ook helemaal prima als je dingen voor jezelf houdt. Op mijn blog wil ik zo nu en dan wel wat meer openheid geven. Laat ik dan ook maar heel eerlijk zijn: de laatste weken voelde ik me niet heel geweldig. Sinds dag 2 van de lockdown voel ik me een beetje doelloos en ja, dat is best vervelend. Gelukkig gaat het nu een stuk beter en wil ik een aantal tips met jullie delen. Mocht jij je ook een beetje down voelen, kan dit wellicht helpen. 

Kerstmuziek luisteren

Terwijl ik dit artikel schrijf, galmt Mariah Carey door mijn koptelefoon en ik moet me onwijs inhouden om niet keihard mee te blèren. (Mijn vriend heeft op dit moment een telefoongesprek met zijn baas op nog geen meter hier vandaan. Dus ja, dan is het niet heel verstandig om All I want for Chirstmas te zingen.) Maar goed, mijn liefde voor Kerstmuziek heb ik van mijn vader geërft en dat vind ik gelukkig niet erg haha. De afgelopen dagen staat de Christmas Hits playlist op repeat en ik voel me gelijk een stuk vrolijker en mijn coronadipje verdwijnt naar de achtergrond.

Bewegen

Ja, in de lockdown kan beweging er onwijs makkelijk bij inschieten. Je bed ligt te lekker en de verplaatsing naar de bank voelt als een hele prestatie (met een tussenstop bij de koelkast.) Toch merk ik dat ik me veel beter voel als ik even in beweging kom. Gebruik maken van het uurtje per dag dat we naar buiten mogen en een wandeling door het park om de hoek. Of een workout video uitzoeken op Youtube en die uitvoeren. Ik doe regelmatig een yogales van YogawithAdrienne  en ben net begonnen met het Hello New You programma van Marlou. Eerlijk is eerlijk, de oefeningen zien er bij mij echt niet zo soepel uit als in de video’s, maar wat voelt het fijn als ik de workout heb afgerond.

Gezond eten

Ik ben gek op lekker eten en snack het liefst de hele dag door. Stokbrood met hagelslag als ontbijt, stokbrood met kaas als lunch, ’s avond een bord pasta en tussendoor chocolade, dropduo’s én salt and vingeagar chips. Heel lekker natuurlijk, maar ik voel me er aan het einde van de dag gewoon niet goed bij. (Natuurlijk kan een dag zoals dat op z’n tijd, maar elke dag werkt gewoon niet voor mij.) Ik probeer maximaal 1 keer per dag stokbrood te eten en groente te eten bij mijn lunch en avondeten. Snacken is geen probleem, maar ik probeer toch eerst voor een stuk fruit of noten te gaan. Nu ik wat beter oplet wat ik eet, voel ik me een stuk fijner dan wanneer ik alles zonder na te denken in mijn mond stop.

Leuke dingen doen

Uiteten gaan, op een terrasje zitten of een middagje door de stad lopen zijn dingen die ik graag doe, maar die op dit moment even niet kunnen. Ik heb me hier gefrustreerd over gevoeld (en vind het nog steeds jammer), maar probeer nu dingen te zoeken die ik nog wel kan doen. Een video maken van leuke (familie)herinneringen, een goed boek lezen of een nieuw recept uitproberen wat me onwijs lekker lijkt (ik heb éindelijk voor het eerst zelf pesto gemaakt. Nou moet ik nog even oefenen, maar ik vond het wel heel leuk (en makkelijk)). Door mezelf te belonen met leuke dingen doen, heb ik elke dag iets om naar uit te kijken. (Twee uur bezig met mijn Frans cursus en dan mag ik even een half uurtje lezen in dat spannende boek.)

Leer iets nieuws/verbeter je skills

De afgelopen weken voelde ik me best wel doelloos. Ik zit al maanden werkloos thuis en met kijk op de arbeidsmarkt vraag ik me soms af of dit op korte termijn gaat veranderen. Mijn dagen stonden in het teken van Frans leren, solliciteren en bedenken wat ik nou eigenlijk met mijn tijd zou kunnen doen. Inmiddels heb ik me ingeschreven voor een nieuwe opleiding die ik vanuit huis ga doen en daar heb ik veel zin in. Ik kijk er naar uit om veel te leren over marketing en heb mezelf als doel gesteld zo snel mogelijk dat diploma te halen.

Meer lockdown diaries lezen? Kijk dan op deze pagina. 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.