Hamburgers in Corte bij Coffee Cortenais

Coffee cortenais

Frankrijk staat bekend om veel verschillende gerechten, maar de hamburgers vallen hier zeker niet onder. Hoewel er veel restaurants zijn waar je terecht kunt voor een burger, zijn ze lang niet overal heel erg lekker. Tijdens ons bezoekje aan Corte had ik heel veel zin in burgers en volgens de reviews op Tripadvisor serveert Coffee Cortenais de best burgers in town, die wilde ik heel graag uitproberen. 

In eerste instantie dacht ik dat Coffee Cortenais niet echt een geschikt restaurant zijn, simpelweg vangwege de naam. Ik dacht dat het een koffietentje was en had niet verwacht dat we hier konden eten. De foto’s op internet deden me een beetje denken aan een snackbar, dus voor we naar het restaurant gingen twijfelde ik een beetje of dit de goede plek was voor een diner. Bij aankomst werden we positief verrast en het terras zag er sfeervol uit. We kozen er dan ook voor om hier te eten.

coffee cortenais corte
Het terras

Het menu

De gerechten op de menukaart zijn allemaal Amerikaans geïnspireerd en bestaat voornamelijk uit hamburgers. Of het met corona te maken had weet ik niet, maar we kregen een QR-code die we konden scannen om het menu online te kunnen bekijken. Niet alleen stonden alle gerechten hierop, maar ook foto’s van elk gerecht. Normaal gesproken is dat iets waar ik een beetje allergisch voor ben en wat ik link aan restaurants voor toeristen. Dit keer had ik er iets minder moeite mee omdat de afbeeldingen er in ieder geval niet uitzagen als stockfoto’s.
Mijn vriend en ik kozen allebei voor een burger Paoli, met kaas van Corsical. Als bijgerecht gingen we allebei voor de bacon cheese friet en die waren GEWELDIG. Ik heb vaker kaas/bacon-kaas friet gegeten in Europa en eigenlijk viel dat altijd een beetje tegen. Deze frietjes daarentegen voldeden aan al mijn wensen. De kaas smaakte goed en de kok was niet zo zuinig met de kaas, wat ik erg fijn vind. Als ik cheesefries bestel, wil ik veel kaas en niet twee druppels gesmolten cheddar.
Niet alleen de cheesefries vielen goed in de smaak, maar ook de burger was erg lekker. Ik was alleen geen groot fan van de Corsicaanse pancetta en had liever bacon gehad, maar er is zeker niks te klagen. De burger was goed van smaak en we hebben allebei heerlijk gegeten.
Bij het eten bestelden we allebei een verse citroenlimonade, die vond ik goed te drinken, maar de prijs niet waard.

Aanrader

Na het eten bij Coffee Cortenais in Corte kan ik bevestigen dat de TripAdvisor reviews kloppen, bij dit restaurant kun je heel goed eten. Vooral de cheesefries zijn nog vaak het gespreksonderwerp geweest en ik wil zeker nog een keertje terug om hier te eten. Aangezien wij (bijna) ieder jaar wel een keer naar Corsica gaan, denk ik dat we hier sowieso nog wel een keer terug komen. Mocht jij ook hierheen gaan, dan ben ik heel benieuwd om jouw mening te horen.

Wil je meer restaurant reviews lezen, kijk dan op deze pagina. 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.