Personal update | Terug in Nederland

Merel Revet

De titel van dit artikel verraadt het al, ik woon weer in Nederland. De afgelopen maanden is mijn leven behoorlijk veranderd en ik heb niks van me laten horen op mijn blog. Vandaag is de dag waarop ik eindelijk weer begin met het publiceren van nieuwe content. 

Begin december ben ik behoorlijk abrupt en onverwacht teruggekeerd naar Nederland. Wonen in Parijs middenin de coronatijd werkte gewoon niet voor mij. Ik zat al een aantal maanden thuis, kon geen baan vinden en de lockdown in Frankrijk was een beetje de druppel. Met hangende pootjes keerde ik terug naar Nederland om weer bij mijn ouders te gaan wonen. Zeker in het begin was dit heel erg wennen. Ik was toch wel gewend geraakt aan het leven in de grote stad (ondanks dat alles dicht was) en moest wennen aan het leven in Markelo. Mijn ouders zijn in juli 2020 van Zeewolde naar Markelo verhuisd, dus voor mij was het een totaal nieuwe omgeving.

Werken in Nederland

Al vrij snel na mijn terugkomst in Nederland ben ik gaan solliciteren. Het vinden van een baan in Nederland ging een stuk sneller dan mijn zoektocht in Frankrijk. Al vrij snel had ik mijn eerste sollicitatiegesprekken en begin januari bevond ik mij in de luxepositie dat ik zelf kon kiezen tussen twee verschillende banen. Ik koos uiteindelijk voor Proflex Personeel, waar ik in februari begonnen ben als junior intercedent en marketeer. Erg lang ben ik niet blijven hangen, want ik kreeg de mogelijkheid om als content marketeer te gaan werken bij een internationaal bedrijf. Een kans die ik niet wilde laten gaan omdat het ontzettend veel mogelijkheden biedt. Sinds 1 april ben ik officieel een collega van mijn vader en onderdeel van het Benelux marketing team bij Smurfit Kappa.

Lange afstandsrelatie

Nu ik weer in Nederland woon, moeten mijn vriend en ik het helaas weer doen met een lange afstandsrelatie. Hij zit momenteel in lockdown in Parijs en ik zit hier. We hebben elkaar in februari voor het laatst gezien en op dit moment is het nog onduidelijk wanneer we weer even samen kunnen zijn. De coronasituatie maakt het er niet makkelijker op en zolang er een negatief reisadvies geldt, is het niet mogelijk om elkaar een paar dagen te zien. Afgelopen jaar hebben we elkaar bijna vier maanden moeten missen door alle coronamaatregelen en ik kan alleen maar hopen dat het dit jaar minder lang zal zijn.

Seine
Wandelen langs de Seine zit er voorlopig niet meer in.

Heimwee naar Frankrijk?

Het is bijna vijf maanden geleden dat ik terug verhuisde naar Nederland en ik moet toegeven dat ik Frankrijk soms best mis. Natuurlijk mis ik vooral mijn vriend, maar hij is zeker niet de enige haha. Ik mis het om meerdere keren per week naar de bakker te lopen voor een vers stokbrood en de geur van Franse stinkkaas als ik de deur van de koelkast open doe. Ik mis het om even naar de Eiffeltoren te lopen tijdens een middagwandeling en mij continue te verwonderen over de schoonheid van de stad. (Al mis ik het totaal niet om met een mondkapje op te lopen, te struikelen over het straatvuil of de chaos wanneer iedereen massaal de straat op lijkt te gaan). Mijn freelance werk voor Wegwijs naar Parijs, wat ik sinds juli doe, is ook een stuk leuker wanneer ik in de stad ben. Voorlopig kan ik alleen maar hopen dat de grenzen weer snel open gaan en ik een Thalys ticket kan bestellen.

Wat nu?

Zoals ik hierboven al schreef ben ik begin deze maand begonnen met een nieuwe baan en de komende tijd zal ik veel vanuit huis werken. Op dit moment woon ik bij mijn ouders, waar ik de logeerkamer heb omgetoverd tot mijn eigen plekje. Sinds kort heb ik zelfs mijn eigen thuis kantoor en kan ik werk en privé gescheiden houden 😉 Voorlopig werk ik voornamelijk vanuit huis en ga ik slechts af en toe naar kantoor. Hoe dit in de toekomst zal zijn weet ik op niet moment nog niet. Wellicht dat ik naar het Zuiden vertrek wanneer ik vaker op kantoor moet zijn (ik werk in Noord Brabant), maar op dit moment heb ik nog geen concrete plannen. (Ik ben me wel aan het oriënteren).

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.