Reistip: Estes park Colorado

Reistip: Estes park Colorado

 Natuurliefhebbers opgelet! Vandaag deel ik een super bijzondere vakantiespot in Amerika: Estes park in de staat Colorado. In 2016 ben ik samen met mijn ouders en broertje naar Amerika geweest. Nadat we tijd hebben doorgebracht bij mijn familie in South Dakota, reden we naar Colorado. Op advies van mijn Amerikaanse mom, verbleven we in Estes Park. Een klein plaatsje aan de voet van de Rockey Mountains.

Estes Park telt net iets meer dan 6.000 inwoners en is vooral een populaire vakantiebestemming. Niet alleen voor buitenlandse bezoekers, maar ook Amerikaanse toeristen brengen graag een bezoekje aan dit gebied. Op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf het vliegveld van Denver en nog geen 10 minuten rijden naar de ingang van de Rockey Mountains. Een ideale uitvalsbasis voor je verblijf in Colorado.

Sfeer

Voor mij voelde het dorpje aan alsof ik in een film liep. Alles was zo ontzettend sfeervol en idyllisch. De houten huizen en winkeltjes, de rivier die door het dorpje stroomt en de manier waarop het hele dorp is opgezet. Tegelijkertijd deed het me een beetje denken aan centerparks. maar daar is alles ‘nep’. Dit is gewoon een plek waar mensen echt wonen en hun leven doorbrengen en dat maakte het echt heel erg bijzonder.
Echt een super schattig dorpje, waar je je uren kunt vermaken. Er zijn leuke restaurantjes en terrasjes, maar ook typische winkeltjes. Mijn favoriete: de kerstwinkel! Wij waren midden in augustus in dit Amerikaanse dorpje en op het moment dat we de kerstwinkel binnenstapte waanden we ons in kerstsferen. De hele winkel hangt vol met kerstdecoraties en ik vind het geweldig.
Ik denk dus echt dat dit dorpje ‘s winters hét ideale decor vormt voor een romantische kerstfilm.

De sfeervolle straatjes
Kijk nou hoe leuk!
It’s beginning to look a lot like Christmas!

Restaurants

Niet alleen het aanbod aan bijzondere winkels is groot, maar in Estes Park vind je ook een heleboel leuke restaurants. Wij hebben hier bij verschillende restaurants gegeten en die viellen allemaal in de smaak. Mijn favoriet was toch wel het restaurant dat je links op de foto hieronder ziet, met het groene zonnescherm. Vanaf het terras achter dit restaurant heb je uitzicht op de rivier die door de stad stroomt, dus het is een super fijne plek om te zitten. Daarnaast smaakt het eten lekker én hebben ze een salade bar.
Wil je liever iets snels eten, dan kun je in het dorpje ook terecht bij Dairy Queen, één van mijn favoriete fastfood ketens in Amerika.

Omgeving

In de omgeving van Estes Park is ontzettend veel te doen, voor de outdoor lover, maar ook de winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De populairste ‘plek’ in de omgeving om naartoe te gaan, zijn natuurlijk de Rockeys. Hier kun je prachtige bergpassen rijden, fietsen, wandelen, vissen, paardrijden en nog tientallen andere buitensport activiteiten. Wel moet je hier altijd op je hoede zijn, want dit natuurgebied is ook het thuis van verschillende wilde dieren. Zo stonden wij  oog in oog met een eland, liep er een Elk langs ons hotel én heb je de kans om beren tegen te komen.
De Rockeys zijn fantastisch en ik was echt onzettend onder de indruk van al het natuurschoon. In het national park zelf, zijn bijna geen gebouwen en je bent omringt door de natuur.
Wij hebben een aantal kleine rondwandelingen gemaakt rond verschillende meertjes, mijn vader en broertje hebben gevist en mijn moeder en ik zijn gaan paardrijden. Allemaal fantastische ervaringen en ik ben ontzettend dankbaar dat we dit hebben mogen meemaken.
Buiten de Rockey Mountains zijn er nog genoeg andere dingen te doen in de omgeving van Estes Park. Zo zijn er verschillende andere plaatsen in de buurt waar je een bezoekje aan kunt brengen. Zo kun je een uitstapje maken naar Boulder, een stad waar je daadwerkelijk een winkelstraat hebt en die best Europees aanvoelt. Ook kun je hier terecht voor de Typisch Amerikaanse shopping malls en al je inkopen doen.

Deze foto is niet ingezoomt
Prachtig uitzicht in de Rockeys
Waterval in de buurt van Estes Park
Een chipmunk

Wil je meer reisblogs lezen? Klik dan hier. 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.