Zo lees jij gratis ebooks deze zomer (legaal!)

Gratis ebooks

Boekenliefhebbers opgelet, de zomer is aangebroken en dat betekent tijd voor een goed boek in het zonnetje. Of dit nu thuis in de achtertuin is, in het park om de hoek of op een ligbedje aan het zwembad, je kunt even helemaal wegdromen. Maar wat nou als je al je boeken al uit hebt en je bibliotheek abonnement al jaren verlopen? VakantieBieb biedt de oplossing en zorgt voor gratis ebooks! 

Afgelopen zomer ontdekte ik de app van de Nederlandse bibliotheken en ik vond het de uitvinding van de zomer! Via de app kun je gratis een selectie ebooks downloaden op je tablet/telefoon en op die manier hoef je geen stapel boeken mee te slepen wanneer je op reis gaat. Vooral handig wanneer je gaat vliegen en je koffer een maximaal aantal kilo’s heeft.

Divers aanbod

De app heeft een groot aanbod van gratis ebooks, met voor ieder wat wils! Er is een selectie kinderboeken, jeugdboeken en ook voor volwassenen is er genoeg te kiezen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar romans, maar een thriller of informatief boek op z’n tijd vind ik ook niet erg. In totaal heeft de zomerbieb meer dan 50 gratis boeken (21 voor volwassenen en een stuk of 30 voor kinderen van verschillende leeftijden.)

Dit ga ik lezen

Inmiddels heb ik 24 boeken gedownload voor de zomer en het wordt een uitdaging om ze allemaal te lezen. Maar omdat de app maar twee maanden beschikbaar is (tot 31 augustus 2019), heb ik een lijstje gemaakt met boeken die ik sowieso wil lezen. Op mijn lijstje staan ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ van Liesbeth Smit, ‘Van Chanel naar Flanel’ van Marijkje Vos en Weet ik veel van Mirjam Oldenhave. Drie boeken lezen moet zeker lukken, maar het doel is er 24 te lezen. Gelukkig vlieg ik in augustus naar Amerika en heb ik in ieder geval twee lange vluchten om te lezen. Welk boek wil jij graag lezen?

De zomerbieb app is gratis te downloaden in de app stores van Android en Appel telefoons/tablets.

Wil je lezen welke gratis ebooks  ik vorig jaar las in de zomerbieb? Kijk dan op deze pagina. 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.