Restaurant in Ajaccio: le 20123

Restaurant 20123

Restaurant 20123 in Ajaccio is totaal anders dan de restaurants die ik eerder bezocht in Frankrijk, of überhaupt in mijn leven. Het is ingericht als een oud dorpsplein waardoor je het gevoel hebt om buiten te eten, onder de sterren. Het menu verschilt per dag en gasten kunnen uit slechts een paar gerechten kiezen. Tijdens ons tripje naar Ajaccio aten we in dit restaurant en mijn ervaring wil ik graag met jullie delen. 

Het restaurant in het centrum van Ajaccio ziet er vanbuiten doodnormaal uit, maar zodra je de deur binnenstapt ben je in een totaal andere wereld. Het lijkt echt alsof je eet in het centrum van een oud Frans dorpje. De meubels in het restaurant passen perfect bij het interieur en zelfs het servies straalt oud Frans dorp uit. Op iedere tafel staat een metalen karaf die je zelf kunt vullen bij de fontein in het restaurant. Wat mij betreft gaf dit net een beetje extra authenticiteit aan het restaurant.

Restaurant 20123 Ajaccio
De fontein
Restaurant 20123
Eten onder de sterrenhemel

Het menu

20123 heeft geen menukaart waar je van kunt kiezen, maar er is slechts één optie. Voor €35 krijg je een vijfgangen menu en voordat je het restaurant inloopt heb je geen idee wat er die avond gekookt wordt. Het enige wat je kunt doen is hopen dat er niks op het menu staat waar je echt een hekel aan hebt. Gelukkig heb je keuze uit een bepaald aantal gerechten per gang. Het is niet mogelijk om een gang over te slaan.
Als voorgerecht konden we kiezen uit een charcuterie of een traditionele Corsicaanse soep. Hoewel het hoogzomer was, koos ik voor de soep omdat ik deze nog nooit had geproefd. Mijn vriend en zijn ouders kozen voor de charcuterie.
Als tussengerecht konden we kiezen uit gegratineerde courgette of aubergine. Ik koos de courgette.

Corsicaanse soep
Corsicaanse soep
charcuterie
charcuterie
Courgette

Hoofdgerecht, kaas én een toetje

De eerste twee gangen waren al behoorlijk vullen en toen waren we nog niet eens halverwege. Voor het hoofdgerecht kregen we de keuze uit drie gerechten en mijn vriend en ik kozen allebei voor de sauté de veau, maar dan op z’n Corsicaans. Het kaasplankje mocht gedeeld worden met de hele tafel en werd geserveerd met verse vijgenjam. Het toetje bestond uit twee keuzes, maar we weten allemaal niet meer hoe ze heten. Op de foto van de toetsjes zie je beide keuzes, ik koos voor het ’taartje’ en mijn vriend en zijn ouders gingen allemaal voor de mousse.
Het menu van Restaurant 20123 in Ajaccio verandert elk seizoen en pas wanneer je aan tafel zit hoor je wat de keuzes voor die avond zijn.

Sauté de veau met aardappel voor twee personen
Kaasplankje
Toetjes

 Geschikt voor grote eters

Ruim twee uur zaten we in het restaurant en aten maar liefst vijf gangen. De porties waren vergelijkbaar met de portiegrote in veel Franse restaurants en met vijf gangen, is dit restaurant zeker geschikt voor grote eters. Ik zat propvol na het dinner en wat mij betreft hadden de porties iets kleiner mogen zijn. Erg onder de indruk van het eten was ik niet, maar alles smaakte prima. Ik vond het vooral een hele leuke ervaring om in een restaurant te eten waar alles in één thema is. De hele sfeer van het restaurant vond ik echt top en zelfs de borden en glazen pasten binnen de huisstijl. Wel vond ik dat alle gangen heel dicht op elkaar kwamen, terwijl ik liever iets meer tijd had gehad. Al denk ik dat dit ook te maken had met het feit dat het heel druk was en het restaurant, vanwege corona, in shifts werkte. Wij moesten om 9 uur weer buiten staan om ruimte te maken voor de volgende groep. Misschien dat alles in een gewone situatie net wat kalmer is.

Aanrader

De grote vraag is natuurlijk: raad ik het aan om bij dit restaurant te eten? Ik zou het zeker aanraden om voor de ervaring een keer bij Le 20123 in Ajaccio te eten. De hele sfeer is heel bijzonder en je waant je echt even in een oud Frans dorpje. De gerechten zijn lekker, maar heb niet extreem hoge verwachtingen. €36 voor vijf gangen en de hele entourage eromheen, vind ik het zeker waard. Wie weet kom ik hier nog een keer terug als mijn ouders naar Corsica komen.

Restaurant 20123 Ajaccio

Meer lezen over Corsica? Kijk dan hier. 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.