Tip van de week: Fietsen in Parijs

Holland bikes Paris

Wanneer je door een stad fietst leer je de omgeving op een andere manier kennen. Tijdens mijn reizen fietste ik onder andere door Londen, New York en Marrakech, maar in Parijs had ik tot vorige week nog nooit op een fietst gezeten. Best gek eigenlijk, aangezien er genoeg fietsen beschikbaar zijn en de gemeente stimuleert het  gebruik van je favoriete stalen ros, door het aanleggen van fietspaden. Op het moment dat ik uitgenodigd werd om mee te doen aan een fietstocht, zei ik volmoding ja en zo stond ik vorige week in een parkeergarage vlakbij de Arc de Triomphe. Klaar om te fietsen in Parijs.

Samen met twee vrienden van school, deed ik afgelopen week mee aan een begeleidde fietstocht door Parijs. De route begon in een parkeergarage vlakbij de Arc de Triomphe. Hier kregen we onze fietsen en werd de belangrijkste informatie voor de tour uitgelegd. Met een groep van acht personen (inclusief gids) zijn we in ruim drie uur de stad doorgefietst en hebben we foto’s kunnen maken bij verschillende monumenten in Parjis.

Toeristische hotspots

Onze eerste echte stop was bij de Eiffeltoren (Trocadero) waar onze gids vanalles vertelde over de bouw van de toren, maar ook een aantal leuke feitjes die ik nog niet wist. Ik vond het vooral heel erg leuk om nieuwe dingen te leren over de stad waar ik al ruim tweeënhalf jaar regelmatig kom. Terwijl onze groepsgenoten vooral druk waren met het maken van mooie Eiffeltoren foto’s, waren wij vooral bezig met foto’s van onze fietsen (okay, met de Eiffeltoren op de achtergrond.) Tijdens de route zijn we op meerdere hotspots gestop zoals het Louvre, de Notre Dame en Hotel de Ville. Ook kregen we ruim de tijd om vlakbij Centre Pompidou te lunchten.

Eiffeltoren en fiets
Poseren met mijn fiets

Fietsen in Parijs, gevaarlijk?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het in het begin wel een beetje spannend vond om door Parijs te fietsen. Van locals hoor ik regelmatig klachten over fietsen in de stad en zelf heb regelmatig fietsers gezien die bijna werden aangereden. Soms heb ik het gevoel dat de Parijsse bestuurder nog niet gewend is aan de fietser en de Parijzenaar op de fiets denkt dat alle verkeersregels niet voor hen gelden. Gelukkig kregen wij aan het begin van de tocht een duidelijke uitleg over de regels omtrent fietsen in Parijs. Hierdoor ging ik toch een stuk zelfverzekerder op pad en kwam ik tot de conclusie dat het prima te doen is. Natuurlijk moet je heel erg goed oppassen, maar dat moet ook wanneer je in Amsterdam fietst en zelfs in Zwolle moet je goed uitkijken.

fietsen in Parijs
Samen met Catarina voor het Louvre

Aanrader?

Fietsen door Parijs met een gids kan ik je absoluut aanraden! Zeker wanneer het je eerste keer in de stad is en je in korte tijd veel verschillende dingen wilt zien is het echt de moeite waard. Maar ook voor degenen die al vaker in Parijs zijn geweest is het heel erg leuk omdat je toch weer nieuwe dingen leert en je kunt de stad op een andere manier bekijken. Wij hadden geluk met prachtig weer en konden zelfs zonder jas fietsen. Heel fijn om lekker actief buiten te zijn, maar toch ook toeristische plekken bekijken. Lijkt het je leuk om zelf ook door Parijs te fietsen, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website van Holland Bikes.

Fietsen in Parijs

*Dit artikel bevat een product/uitje wat ik gekregen heb.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.