Mijn werk als freelancer

Palais Royal

Mijn hbo-diploma is binnen, wat nu? Een vraag die ik regelmatig van anderen krijg, maar het is er ook één die ik mezelf stel. Bijna een maand geleden verhuisde ik naar Parijs en heb ik het gevoel dat ik vanaf nu mijn eigen boontjes moet doppen. De komende periode focus ik me vooral op het vinden van een baan én het verbeteren van mijn Frans.
Sinds twee weken heb ik ook een super leuke freelance opdracht, waar ik met veel plezier aan werk.

Een week of drie geleden ontving ik een heel enthousiast mailtje van de eigenaresse van wegwijsnaarparijs.nl. Ze vroeg of ik het zag zitten om samen te werken en het antwoord is ja! Sinds 1 juli deel ik om de dag een foto, met bijpassende tekst, op het Instagram account van Wegwijs naar Parijs én maak ik regelmatig stories.
Tot nu toe vind ik het super leuk om te doen en word ik heel blij van alle positieve reacties. Voor iedere post doe ik mijn best om wat achtergrond informatie te vinden zodat de lezer niet alleen Parijse sfeerbeelden op zijn/haar tijdlijn voorbij ziet komen, maar er ook nog iets van opsteekt. Ook vind ik het superleuk om mijn persoonlijke hotspots in de stad te delen. Én het sluit ook nog eens goed aan bij mijn eigen blog en vakgebied.

De posts

Onderstaande Instagrampost zijn de berichten die ik tot nu toe gepubliceerd hebt. Natuurlijk zou het heel leuk zijn als je het account gaat volgen én regelmatig een like achterlaat.

Voorstel post

Vrijheidsbeeld

Trocadero

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Trocadéro is normaalgesproken één van de drukste plekken in de stad. Vanaf dit plein heb je prachtig uitzicht op de Eiffeltoren. De ideale plek voor jouw vakantiefoto’s en om even te genieten van deze gigantische stad. In de normale situatie doe je dit met honderden andere toeristen, wordt je continue aangesproken door straatverkopers en moet je heel alert zijn op zakkenrollers. Door corona is alles anders. Na de lockdown lijkt het toerisme heel langzaam op gang te komen, maar het merendeel van de mensen op straat woont of werkt in de stad. Vandaag was Trocadéro slechts gevuld met een handje vol toeristen, wat locals en straatverkopers. (De zakkenrollers waren misschien ook wel aanwezig, maar die kun je niet zomaar herkennen.)

Een bericht gedeeld door Eline & Merel ✨ (@wegwijsnaarparijs.nl) op

Bagelhotspot

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zei er iemand bagels?! Wanneer je op stedentrip bent, is lekker eten natuurlijk heel belangrijk. Vooral in Frankrijk speelt eten een belangrijke rol en de Fransen zijn erg trots op de lokale keuken. Wanneer je praat over de verschillende regio’s in het land, weten de inwoners precies welk gerecht uit die regio komt. Crêpes uit Bretagne, madeleines uit Lorraine en stokbrood uit Parijs. Toch kun je in Frankrijk ook lekker internationaal eten en vooral in Parijs. Eén van de internationale ‘gerechten’ die is overgewaaid uit Amerika: de Bagel. De Franse hoofdstad kent meerdere ketens en een grote aanrader is Bagelstein. Rijkelijk belegde bagels en overheerlijke toetjes (lees: muffins, donuts en koekjes). Het is een echte aanrader om een bagel to go te halen en in het dichtstbijzijnde park op te eten. Genieten van de omgeving én een heerlijke lunch.

Een bericht gedeeld door Eline & Merel ✨ (@wegwijsnaarparijs.nl) op

Champ de Mars

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zeg je Parijs, dan zeg je Eiffeltoren. Jaarlijks trekt het monument zo’n 6.5 miljoen bezoekers. En dan hebben we het alleen over het aantal mensen dat de toren beklimt. Bijna iedere toerist die naar de stad komt, wil de Eiffeltoren zien, als is het van een afstandje. Champ-de-Mars is één van de plekken waar je de toren goed kunt bewonderen. Dit is ook dé beste plek voor een picknick met uitzicht 😉 Vanwege corona is het een stuk rustiger op Champ-de-Mars en lijkt het park op foto’s bijna helemaal leeg. Ideaal voor locals die een rondje door het park rennen, spelende kinderen of (Nederlandse) toeristen die op dit moment wel in de stad zijn. Heb jij de Eiffeloren ooit in het echt gezien?

Een bericht gedeeld door Eline & Merel ✨ (@wegwijsnaarparijs.nl) op

Montmartre

14 juli

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag is een belangrijke dag voor de Fransen: 14 juli. De nationale feestdag waarop de Bastille bestorming gevierd wordt. Veel Franse dorpen/steden vieren dit met een vuurwerkshow en/of een parade. In Parijs doen ze het allebei en dit wordt ieder jaar groots aangepakt. Dit jaar gaat het net even anders. De parade speelde zich alleen af op en boven Place de la Concorde. Marcherende militairen en verschillende vliegtuigen die over de Champs-Élysées richting het plein vlogen. Publiek was niet welkom en slecht een handje vol VIPS inclusief de president, mocht plaatsnemen op de tribunes. Vanavond is het tijd voor de jaarlijkse vuurwerkshow op de Eiffeltoren. Normaalgesproken trekt dit honderdduizenden Parijzenaren en toeristen. Vanavond blijft het gehele gebied rondom de Eiffeltoren afgesloten. Het vuurwerk is alleen te bewonderen als je vanuit je hotelkamer of appartement uitzicht hebt op de Eiffeltoren. Is dit niet het geval, dan moet je het doen met de nationale Franse tv. (Deze foto maakte ik tijdens de parade van 2018) (De vuurwerk foto’s zijn van de show in 2019)

Een bericht gedeeld door Eline & Merel ✨ (@wegwijsnaarparijs.nl) op

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.