Mijn week 3, 2019: vakantie vieren in Parijs

Mijn week 3, 2019: vakantie vieren in Parijs

Helaas is mijn allereerste en vrije week in Parijs alweer voorbij. Vandaag begint het ‘gewone’ leven, met een welkomsbijeenkomst op school. Gelukkig begint die pas om 14:00 uur, dus ik heb nog eventjes de tijd om terug te kijken op afgelopen week. Kijk je mee?

Maandag:

Na een lange periode zonder echte vakantiedagen was ik heel erg blij met een weekje vrij. Maandag heb ik de gehele dag geblokkeerd in mijn agenda als chilldag. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om lekker de winkelstraat door te lopen en ik heb een aantal leuke dingen in de opruiming gekocht. Na mijn shoppingspree ben ik naar het zwembad gegaan waar ik mijn abonnement verlengd heb. De komdende drie maanden kan ik weer onbeperkt zwemmen in alle openbare zwembaden in de stad. Maandagmiddag heb ik meteen een aantal baantjes getrokken bij Piscine Keller.


Dinsdag:

De dag bestond grotendeels uit relaxt op de bank hangen en bloggen, maar ’s middags heb ik toch nog even een rondje gelopen door de wijk. Ik vind het best belangrijk om niet de hele week binnen te zitten en op deze manier leer ik Parijs ook nog eens beter kennen. Beetje jammer dat het best een grauwe dag was waardoor de foto’s niet heel erg mooi zijn.

Woensdag:

Stiem ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de serie YOU, dus woensdag heb ik vooral heel erg veel afleveringen gekeken terwijl ik op mijn laptop bezig was met de layout van mijn blog. (Het is je vast opgevallen, mijn blog heeft een totale makeover gehad 🙂 )
Die middag ben ik nog naar het zwembad geweest.

Donderdag:

In mijn uppie ben ik donderdagmiddag naar de Notre Dame gelopen. Best een stukje wandelen, maar ik vond het helemaal niet erg en heb onderweg kunnen genieten van de wereld om mij heen. Die middag heb ik onwijs veel foto’s gemaakt en vrijdag publiceerde ik een post over mijn avontuur. (Die kun je hier lezen)

Vrijdag:

De laatste dag van de week en ik heb me prima vermaakt. Lekker uitslapen, naar het zwembad en lekker met mijn blog bezig. De tijd vloog voorbij en voor ik er erg in had was mijn vriend alweer thuis van zijn werk. Die avond kwam één van zijn vrienden langs. We aten pizza en maakten een avondwandeling want die vriend had nog nooit het vrijeheidsbeeld in Parijs gezien. Daar zijn we naartoe gelopen en ik heb er geen foto van gemaakt, dus dan maar een foto van de Eiffeltoren.

Zaterdag:

Zaterdagmiddag zijn we bij de ouders van mijn vriend geweest voor de galette des rois, een speciale cake die de Fransen eten met driekoningen. Zaterdag was het overigens geen driekoningen, maar toch aten we de galette omdat iedereen het erg lekker vindt. Een leuk weetje: in de taart zit een kleine ‘koning’ verstopt (een klein steentje/figuurtje), degene die de koning in zijn/haar stuk taart heeft mag de kroon dragen.

Zondag:

De laatste dag van de week en een heerlijke dag om lekker niks te doen. Op de bank Netflixen, tijdschriften lezen en blogs lezen. Soms zijn dat soort dagen héél erg fijn!

 

Héél veel afleveringen How I met your mother met snacks 🙂

Aankomende week:
Dit was alweer het overzicht van afgelopen week, een heerlijk relaxte week waarin ik een aantal toffe plekken bezocht heb. Deze week begin mijn school en verder heb ik nog geen concrete plannen. Dus ja, het is één grote verrassing. Wat zijn jouw plannen?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.