Kijktips januari 2020

Kijktips januari 2020

Hoewel tv steeds minder populair lijkt te worden, hang ik nog dagelijks voor de beeldbuis. Zo rond het avondeten gaat de tv aan en pas tegen bedtijd gaat het scherm weer op zwart. De ene dag kijk ik met volle focus, terwijl ik het soms ook gewoon fijn vind als achtergrondgeluid. Dan is alleen wonen toch een stuk minder stil. Vandaag deel ik drie tv programma’s met jullie die in deze periode uitgezonden worden en waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn. 

1. Vier handen op één buik


In dit programma wordt een aantstaande tienermoeder begeleid door een bekende moeder. Ik vind het erg interessant om te zien hoe jonge meisjes omgaan met de komst van hun baby en wat voor een impact de begeleiding van een ervaren moeder heeft. Ik heb tienermoeders altijd een interessante doelgroep gevonden (toen ik SPH studeerde wilde ik graag met tienermoeders werken) en vind het een inspirerend en leerzaam programma. In voorgaande seizoenen zag je vaak dat de jonge meisjes ontzettend veranderden door de komst van hun baby en ik ben heel benieuwd of dit in het nieuwe seizoen ook zo zal zijn.

De afleveringen van Vier handen op één buik worden uitgezonden op dinsdagavond om 20:30 op NPO 3 

2. Net ff anders

Niet alleen het nieuwste seizoen van Vier handen op één buik is ‘nieuw’ op de dinsdagavond, maar ook het programma Net ff anders van de KRO-NCRV. In dit programma worden jongeren met een licht verstandelijke beperking gevolgd in hun dagelijks leven en delen zij de uitdagingen die ze tegen komen. Ik vind dat ze een goed beeld geven van jongeren met een licht verstandelijke beperking en dat het een inzicht geeft in hun dagelijkse leven. Vaak kun je een licht verstandelijke beperking niet aan iemands uiterlijk zien, waardoor het extra lastig is voor deze mensen om mee te komen met de maatschappij. Ze hebben niet alleen te dealen met hun beperking, maar ook nog eens met het feit dat de buitenwereld veel meer van hen verwacht, dan wat ze kunnen. Dit is iets wat goed wordt weergegeven in de serie.

Net ff anders wordt uitgezonden op de dinsdagavond om 21:15 op NPO 3

3. Over mijn lijk

Gisteravond was de aftrap van een nieuw seizoen Over mijn lijk. Een programma wat ik al jaren volg en wat ieder seizoen weer opnieuw heel erg veel indruk maakt. Tim Hofman volgt een aantal jonge mensen die ongenezelijk ziek zijn, in de laatste fase van hun leven. Deze mensen weten dat ze op korte termijn zullen sterven, maar doen er alles aan om nog het beste uit het leven te halen. Een onwijs inspirerend programma en absoluut de moeite waard om te kijken. (Tip: zorg wel dat je iedere afleveringen zakdoekjes bij de hand hebt, want sommige momenten zijn echt heel emotioneel).

Over mijn lijk wordt uitgezonden op de donderdagavond om 21:25 op NPO 1 

 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.