Lockdown diary 9 | Een nieuwe uitdaging

Arc de Triomphe

We zitten net iets meer dan een week in lockdown en laat ik eerlijk zijn: de eerste week viel me tegen. Op dag 1 was ik super productief en sindsdien ging het bergafwaarts. Waar het precies aan lag weet ik niet zo goed. Misschien was het omdat ik gewoon mijn week niet had, werd ik te veel afgeleid door het nieuws over de Amerikaanse verkiezingen of lag het aan het feit dat ik me doelloos voelde. Ik ben nu bijna vijf maanden in Parijs en alles loopt gewoon heel anders dan ik me van tevoren had voorgesteld. (Dit heeft allemaal met corona te maken) Maar goed, ik probeer er iets positiefs van te maken en heb een nieuwe uitdaging gevonden!  

In juni heb ik mijn studie journalistiek afgerond en in september kon ik dat hbo-diploma eindelijk mee naar huis nemen. Ja, en toen? Dat heb ik me eigenlijk maanden afgevraagd. In de zomer heb ik mezelf de tijd gegeven om bij te komen van de intensieve afstudeermaanden en alle veranderingen die hebben plaatsgevonden. Vanaf september ben ik meer tijd gaan investeren in het zoeken naar werk, mijn Frans verbeteren en mijn blog laten groeien. Dat is simpelweg niet gegaan zoals ik wilde en corona maakt het vinden van een baan nog niet iets ingewikkelder. Op dit moment lijkt het erop dat een fulltime baan voor een Frans bedrijf er voorlopig niet in zit. Mijn Frans niveau is nog niet goed genoeg én ik heb geen master (wat voor het merendeel van de vacatures die ik tegenkom een vereiste is.) Daarom heb ik besloten mijn tijd in lockdown iets nuttiger te besteden en te beginnen aan een nieuwe opleiding.
Ik ga niet terug naar Nederland en ook niet fulltime naar school, maar ga volgende week maandag beginnen aan Nima A Marketing via de NTI. Dan kan ik gewoon in Frankrijk blijven, maar me wel verder ontwikkelen. Ondertussen blijf ik natuurlijk ook bezig met mijn Frans cursus, het schrijven van blogartikelen en freelancen.

Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in om te beginnen en kijk er naar uit om meer te leren over marketing.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.