Mijn ervaring met Kobo Plus

e-books

Kobo plus voelt een beetje als Netflix voor boekenliefhebbers. Je betaalt een vast bedrag per maand en je kunt een uitgebreide selectie aan e-books downloaden. Al lange tijd twijfelde ik erover om deze service een keer uit te proberen. Ik ben gek op lezen en mijn want to read list is behoorlijk lang. In oktober meldde ik mij aan voor een gratis proefabonnement en inmiddels heb ik voor de maand november betaald. Daarom deel ik graag mijn ervaring met Kobo Plus.

In Nederland bestel je een kobo plus abonnement bij Bol.com en de e-books die je wilt lezen download je dan ook via deze website. In Frankrijk is deze service gebonden aan Fnac. Zelf heb ik mijn account via Bol.com omdat mijn voorkeur (op dit moment) uit gaan naar het lezen van Nederlands- en Engelstalige boeken. Dan is de keuze in Nederland natuurlijk veel groter!

Hoe werkt Kobo Plus?

Via Bol.com maak je een account aan voor Kobo plus. De eerste maand krijg je gratis en daarna betaal je €9,99 of €12,99 per maand, afhankelijk van het abonnement. Je kunt ervoor kiezen om alleen e-books te gebruiken, maar het is ook mogelijk om luisterboeken te downloaden. Zelf heb ik gekozen voor het abonnement zonder luisterboeken, omdat ik zelf lezer een stuk prettiger vind.
Voor het lezen van de boeken gebruik ik mijn Ipad, hierop heb ik de Kobo plus app gedownload. Op de website van Bol.com kun je het boekenaanbod bekijken. Meestal ga ik gewoon naar de pagina met boeken en dan sellecteer ik alleen e-books. Wanneer je bent ingelogd op het bol.com account, wat gelinkt is aan je Kobo Plus account, kun je heel makkelijk zien welke boeken zijn inbegrepen in de service. Dan staat er €0 met Kobo plus. Lekker overzichterlijk en ook fijn om te zien dat het aanbod echt heel groot is.

Welke boeken lees ik?

Op dit moment heb ik ruim 100 boeken op mijn Kobo Plus account staan. Ik was aan het scrollen op de website en selecteerde elk boek wat me interessant leek. 10 minuten later had ik ineens 100+ boeken in mijn app staan, oops. Mijn keuze bestond vooral uit romans, thrillers, boeken over online marketing, bloggen of social media, kookboeken en zelfhulpboeken over productiviteit.
Op dit moment ben ik bezig met mijn derde roman, Zestig dagen  van Gillian King. Eerder las ik al ik mis je en O, o, Olivia. Allemaal van dezelfde schrijver. Allemaal aanraders!
Tegelijkertijd las ik nog een aantal ‘leerzame boeken,’ eat that frog (die ben ik voor de tweede keer aan het lezen), from blog to brand en ik ben nu bezig met Miracle Morning. Toch best handig, meerdere boeken tegelijkertijd lezen, terwijl ik geen stapel boeken naast mijn bed heb liggen.

Zou ik Kobo Plus aanraden

Inmiddels kan ik zeggen, ik heb ervaring met Kobo Plus en ik ben super enthousiast! Omdat er zo ontzettend veel keuze is, wil ik alleen maar meer lezen. Omdat alle boeken ‘gratis’ zijn, kies ik zo veel sneller een nieuw boek uit dan wanneer ik per boek betaal. Ook vind ik het fijn dat alles digitaal is en mijn boekenverslaving geen extra ruimte inneemt in ons appartement. (Ik heb hier al best een verzameling boeken liggen, die ik met betrekking tot ruimtegebrek beter niet kan uitbreiden). Ik vind het fijn dat ik op mijn ipad heel veel instellingen kan aanpassen zoals de lettergrootte, de paginakleur en het letterype in de boeken. (Volgens mij kan dit ook op je e-reader, maar het hangt wel af van welk model je hebt). Wel moet ik toegeven dat het niet echt helpen is voor mijn schermtijd en dat ik soms last krijg van mijn ogen. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar het lezen van een fysiek boek en ik probeer dit dan ook een beetje af te wisselen. Maar goed, dat heeft natuurlijk niks te maken met Kobo plus, maar met e-books in het algemeen. Met betrekking tot Kobo Plus kan ik duidelijk zijn: het is een positieve ervaring.

Voor boekenreviews kun je hier terecht. 

*Dit artikel bevat affiliate links. Als jij hierop klikt, ontvang ik een percentage over het bedrag wat jij uitgeeft op deze website. Het kost jouw niks extra’s en helpt mij om de kosten voor mijn blog te betalen 🙂

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.